Στη θεωρία η ενίσχυση για τις νέες μικρομεσαίες στον τουρισμό μέσω ΕΣΠΑ

tourismos

Προς το παρόν τα 50 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέρχονταν από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων …αγνοούνται, όπως επισημαίνουν τουριστικοί φορείς

Στη… θεωρία, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον, παραμένουν οι ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις στον νευραλγικό κλάδο του τουρισμού και δη για τις νέες μικρομεσαίες.
Δυόμισι μήνες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την αύξηση των πόρων της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και το μόνο που έχει μεσολαβήσει είναι η τροποποίηση (αρ.πρωτ.1169/260/Α3 26-02-2019) της Πρόσκλησης Υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Επενδυτικών σχεδίων (5732/713/Α3/07.11.2017) για την αύξηση του προϋπολογισμού.

Ενδεικτικό της δυστοκίας που υπάρχει είναι πως ακόμα και αυτή η τροποποίηση δεν περιλαμβάνει το σύνολο των πρόσθετων κονδυλίων που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου στις 12/2/2019 η αύξηση αφορούσε 200 εκατ ευρώ. Η δημόσια δαπάνη αναμενόταν να ενισχυθεί με 150 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΠΑΝΕΚ και 50 εκατ. ευρώ από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Προς το παρόν τα 50 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέρχονταν από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων …αγνοούνται, όπως επισημαίνουν τουριστικοί φορείς, καθώς δεν έχουν καν ενταχθεί στον σχετικό οδηγό της Δράσης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη ζήτηση και την υψηλότερη βάση ένταξης (95%!), δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atm_trapezes

Τράπεζες - Χρεώσεις: Τι αλλάζει - Διαβάστε όλες τις νέες χρεώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του Οκτώβρη -  Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή… PIN; - Επανέρχεται η συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες

27
imf-151019-arthro

Το Ταμείο προβλέπει χαμηλές πτήσεις στον πληθωρισμό, στο 0,6% φέτος, μείωση ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και περαιτέρω μείωση της ανεργίας - Στο 2,2% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2020

2