Στη θεωρία η ενίσχυση για τις νέες μικρομεσαίες στον τουρισμό μέσω ΕΣΠΑ

tourismos

Προς το παρόν τα 50 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέρχονταν από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων …αγνοούνται, όπως επισημαίνουν τουριστικοί φορείς

Στη… θεωρία, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον, παραμένουν οι ενισχύσεις για τις επιχειρήσεις στον νευραλγικό κλάδο του τουρισμού και δη για τις νέες μικρομεσαίες.
Δυόμισι μήνες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την αύξηση των πόρων της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και το μόνο που έχει μεσολαβήσει είναι η τροποποίηση (αρ.πρωτ.1169/260/Α3 26-02-2019) της Πρόσκλησης Υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Επενδυτικών σχεδίων (5732/713/Α3/07.11.2017) για την αύξηση του προϋπολογισμού.

Ενδεικτικό της δυστοκίας που υπάρχει είναι πως ακόμα και αυτή η τροποποίηση δεν περιλαμβάνει το σύνολο των πρόσθετων κονδυλίων που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου στις 12/2/2019 η αύξηση αφορούσε 200 εκατ ευρώ. Η δημόσια δαπάνη αναμενόταν να ενισχυθεί με 150 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΠΑΝΕΚ και 50 εκατ. ευρώ από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Προς το παρόν τα 50 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέρχονταν από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων …αγνοούνται, όπως επισημαίνουν τουριστικοί φορείς, καθώς δεν έχουν καν ενταχθεί στον σχετικό οδηγό της Δράσης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη ζήτηση και την υψηλότερη βάση ένταξης (95%!), δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panagiwtakiss_arthroos1

Επί ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ζημιές κοντά στο 1 δισ. ευρώ - Η κατρακύλα της ΔΕΗ αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις κυβερνητικές επιλογές για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - Ποτάμι: Από ατμομηχανή η ΔΕΗ έγινε θηλειά της οικονομίας λόγω των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ

108
ellines-krisi

Η απουσία εμπιστοσύνης των Ελλήνων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε συνδυασμό με την ακλόνητη πίστη τους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο στο επίκεντρο δημοσίευματος της γερμανικής εφημερίδας