Ήπια διόρθωση στο πετρέλαιο μετά τα υψηλά 4μήνου

3ae9c558fc490f4e8f31ed32d1c715a3_XL

Για το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά 0,36%

Πτώση σημείωσε σήμερα Παρασκευή το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τη μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά 0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,99 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,38% στα 58,39 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένεταια να εκφράσει τις ανησυχίες του αναφορικά με τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, μία μέρα μετά την αντίστοιχη έκθεση του ΟΠΕΚ, η οποία έδειξε πτώση της παραγωγής κατά 221 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 30,55 εκατ. βαρέλια ημερήσιας παραγωγής.

Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε χθες ότι η Ουάσιγκτον «θα ξέρει πιθανώς μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες εάν είναι πιθανή μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα».

«Εάν επιτευχθεί αυτή, θα πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο ο κόσμος θα συζητάςι για πολύ καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump, επισημαίνοντας ότι η Κίνα είναι μέχρι στιγμής «πολύ υπεύθυνη».

Σημειώνεται ότι κατά την περασμένη συνεδρίαση, το πετρέλαιο σκαρφάλωσε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, δεχόμενα ώθηση τόσο από την πτώση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, όσο και από τη μείωση στις εξαγωγές της Ουάσιγκτον.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrhmatistirio

Ως «μητέρα» των μαχών χαρακτηρίζουν την 29η Μαρτίου οι αγοραστές των ελληνικών τραπεζών καθώς εκείνη την ημερομηνία περιμένουν να ενταθούν οι ανοικτές πωλήσεις από τους short επενδυτών, μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών (Alpha bank, Eθνική).

stathaksi-new1

Aπορρίπτει την κριτική περί καθυστερήσεων στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες και προαναγγέλλει την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 1»

1
5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.

tsakala

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και παρουσιάζεται αποφασισμένη να επιμείνει στη βάση της συμφωνίας που είχε με τις τράπεζες - Οι επαφές κυβέρνησης - δανειστών για το νέο πλαίσιο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι το ΕuroWorking Group της 25ης Μαρτίου