Wall Street: 200 μονάδες κόστισαν στον Dow τα σχόλια Ντράγκι

Wall Street: 200 μονάδες κόστισαν στον Dow τα σχόλια Ντράγκι

Βαρίδια αποτέλεσαν οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, με την Goldman Sachs να καταγράφει απώλειες 1,05%, τη Morgan Stanley να υποχωρεί κατά 1,11%

0811c011c6cade04234cf1d2affd2314_XL
«Μαύρα σύννεφα» απλώνονται πάνω από την παγκόσμια οικονομία, και τις αγορές.

Η ασθενής οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη, την οποία επιβεβαίωσε ο Μάριο Ντράγκι, είναι υπερβολικά προβληματική για να συνεχίσουν να κάνουν πως... δεν τη βλέπουν οι επενδυτές, όπως έκαναν μέχρι τώρα.

Ωστόσο ελλείψει πραγματικής προόδου στο εμπόριο (παρά τις προσπάθειες Τραμπ να πείσει πως κοντοζυγώνει μια συμφωνία με Κίνα) και εν μέσω απογοητευτικών αποτελεσμάτων από πολλές δεικτοβαρείς εισηγμένες (όπως νωρίτερα χθες της General Electric), οι επενδυτές δεν έχουν από τι να πιαστούν και το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης αρχίζει να γίνεται ασήκωτο, κάτι που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του newmoney.gr.

O Dow Jones υποχώρησε κατά 0,79% στις 25.470 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,82% στις 2.748 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 1,13% χαμηλότερα στις 7.421 μονάδες.

Βαρίδια αποτέλεσαν οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, με την Goldman Sachs να καταγράφει απώλειες 1,05%, τη Morgan Stanley να υποχωρεί κατά 1,11%, την JPMorgan να διαπραγματεύεται στο -0,71% και τη Citigroup να σημειώνει πτώση 0,96%.

Επίσης, ο Dow δέχθηκε πιέσεις από την Caterpillar (-1,51%), εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από τις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, καθώς η εταιρεία θεωρείται «ευαίσθητη» σε θέματα εμπορίου, λόγω της μεγάλης της έκθεσης στο εξωτερικό. Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν και οι κορυφαίες τεχνολογικές του Nasdaq, οι λεγόμενες FAANG.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης