Euroworking Group: Στον «αέρα» η δόση του 1 δισ. ευρώ - Παραμένουν οι αντιρρήσεις των Ευρωπαίων

Euroworking Group: Στον «αέρα» η δόση του 1 δισ. ευρώ - Παραμένουν οι αντιρρήσεις των Ευρωπαίων

Οι θεσμοί δεν πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις στην απαίτηση τους για εφαρμογή των προαπαιτουμένων - Τα αγκάθια παραμένουν, ειδικά στο θέμα του νέου νόμου Κατσέλη 

eyrs
Δεν πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις οι θεσμοί στην απαίτηση τους για εφαρμογή των προαπαιτουμένων για τη δόση ύψους περίπου 1 δισ ευρώ, έπειτα από την ολοκλήρωση του EuroWorking Group (EWG) στις Βρυξέλλες.

Το  EWG αποτελεί το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, στο οποίο τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν την έκθεση μεταπρογραμματικής επιτήρησης της Ελλάδας και διαπίστωσαν πως τα αγκάθια παραμένουν, ειδικά στο θέμα του νέου νόμου Κατσέλη και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δώσουν πράσινο φως για την εκταμίευση στο Eurogroup στις 11 Μαρτίου αν δεν υπάρξει θεαματική αλλαγή.

Αν οι ελληνικές Αρχές δεν καταφέρουν να πιέσουν τις μεταρρυθμίσεις σε ικανοποιητικό βαθμό, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης θα μεταφερθει σε επόμενο Eurogroup, πιθανόν σε αυτό στις 5 Απριλίου. Σε όποια περίπτωση πάντως, οι Βρυξέλλες θα κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, μη θέλοντας να επιβαρύνουν το κλίμα, δεδομένης της Ελληνικής προσπάθειας για έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Τις μεγαλύτερες αντιδράσεις τις είχαν οι Ολλανδοί και Γερμανοί τεχνοκράτες, λέγοντας πως οι αποφάσεις εκταμίευσης θα πρέπει να περάσουν και απο τα κοινοβούλια τους, συνεπώς δεν έχουν περιθώριο να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης