Η Κύπρος εξέδωσε 15ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,77%

kipros

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, η Κύπρος θα έχει πλεόνασμα πέραν του 3% το 2019, με αποτέλεσμα τη μείωση του δημοσίου χρέους από τα επίπεδα του 104% του ΑΕΠ

Γύρω στα €8 δισ. ανήλθαν οι προσφορές για το 15-ετές ομόλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg με τη χώρα να αντλεί από τις αγορές €1 δισ.

Η απόδοση του 15ετούς ομολόγου αναμένεται να ανέλθει στο 2,77% με κουπόνι στο 2,75%.

H Κυπριακή Δημοκρατία άνοιξε στις διεθνείς αγορές βιβλίο προσφορών για έκδοση ομολόγου 15 ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση τουλάχιστον ποσού μέχρι €1,5 δισ.

Eίναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία δοκιμάζει τις αγορές με διεθνές ομόλογο 15ετους διάρκειας. 

Οι συνθήκες για την έκδοση του ομολόγου είναι θετικές, καθώς η Κύπρος βρίσκεται σε πορεία ταχύρρυθμης ανάπτυξης και αναμένει συνέχιση των θετικών δημοσιονομικών επιδόσεων, παρά το περσινό στραπάτσο με τον Συνεργατισμό.

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών, η Κύπρος θα έχει πλεόνασμα πέραν του 3% το 2019, με αποτέλεσμα τη μείωση του δημοσίου χρέους από τα επίπεδα του 104% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

57e916533f883ca0c28dc38fe572e5e6_XL

Στα 30 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η επιβάρυνση για τη ΔΕΗ εάν δεν εφαρμοστεί η αύξηση κατά 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια, που αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για μήνες μεταξύ των βιομηχάνων και της Επιχείρησης. 

homes0

Έκανε πίσω η κυβέρνηση, μετά την απειλή της ότι θα κατέθετε μονομερώς την Παρασκευή το νομοσχέδιο για προστασία της πρώτης κατοικίας στη Βουλή - Μπαράζ τηλεδιασκέψεων το Σαββατοκύριακο για την «διάσωση» των δανειοληπτών - «Κλειδί» η γνωμοδότηση της ΕΚΤ