Η Κύπρος εξέδωσε 15ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,77%

kipros

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, η Κύπρος θα έχει πλεόνασμα πέραν του 3% το 2019, με αποτέλεσμα τη μείωση του δημοσίου χρέους από τα επίπεδα του 104% του ΑΕΠ

Γύρω στα €8 δισ. ανήλθαν οι προσφορές για το 15-ετές ομόλογο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg με τη χώρα να αντλεί από τις αγορές €1 δισ.

Η απόδοση του 15ετούς ομολόγου αναμένεται να ανέλθει στο 2,77% με κουπόνι στο 2,75%.

H Κυπριακή Δημοκρατία άνοιξε στις διεθνείς αγορές βιβλίο προσφορών για έκδοση ομολόγου 15 ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση τουλάχιστον ποσού μέχρι €1,5 δισ.

Eίναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία δοκιμάζει τις αγορές με διεθνές ομόλογο 15ετους διάρκειας. 

Οι συνθήκες για την έκδοση του ομολόγου είναι θετικές, καθώς η Κύπρος βρίσκεται σε πορεία ταχύρρυθμης ανάπτυξης και αναμένει συνέχιση των θετικών δημοσιονομικών επιδόσεων, παρά το περσινό στραπάτσο με τον Συνεργατισμό.

Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών, η Κύπρος θα έχει πλεόνασμα πέραν του 3% το 2019, με αποτέλεσμα τη μείωση του δημοσίου χρέους από τα επίπεδα του 104% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atm_trapezes

Τράπεζες - Χρεώσεις: Τι αλλάζει - Διαβάστε όλες τις νέες χρεώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του Οκτώβρη -  Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή… PIN; - Επανέρχεται η συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες

27