Τελευταία ευκαιρία για αμοιβές με απλή απόδειξη, χωρίς εισφορές

titlos-ktisis-1

Τίτλο κτήσης χωρίς εισφορές μπορούν να κόψουν οι ασφαλισμένοι μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ που αλλάζει το καθεστώς

Τελευταία ευκαιρία να κόψουν τίτλους κτήσης χωρίς εισφορές έχουν οι ασφαλισμένοι, καθώς από μέρα σε μέρα δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση που οριστικοποιεί το νέο καθεστώς των εισφορών ύψους 20,28%.

Οι τίτλοι κτήσης είναι οι πρώην αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης για συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ ετησίως. Τις αμοιβές μπορούν να τις εισπράξουν οι φορολογούμενοι με απλή απόδειξη δαπάνης χωρίς να χρειαστεί να εκδώσουν δελτίο παροχής ή άλλο τίτλος.

Το καθεστώς αλλάζει φέτος και όταν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση θα πρέπει να ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, όπου θα απογράφονται οι εργαζόμενοι με τίτλο κτήσης.

Υπενθυμίζεται πως η επίμαχη απόφαση που κλειδώνει το νέο καθεστώς υπεγράφη πριν από την Πρωτοχρονιά αλλά ακόμη δεν έχει πάρει ΦΕΚ. Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, από τους τίτλους κτήσης θα παρακρατούνται στην πηγή εισφορές 13,33% για σύνταξη (ΕΦΚΑ) και 6,95% για υγεία (ΕΟΠΥΥ).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

Ανδρέας

Ναι στην ασυδοσία, στην αρπαχτή, στις αδήλωτες αποδοχές, στις αφορολόγητες εισπράξεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouras01-mesa

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στα δύο εν εξελίξει μεγάλα project του Ελληνικού και της πώλησης του πακέτου μετοχών του «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ενδιαφέρον εκφράστηκε από επενδυτές για τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτή των ΕΛΠΕ - Το 10ετές ξεπέρασε ήδη το «ψυχολογικό φράγμα» του 1,4% (1,36%), ενώ το 5ετές τείνει να πέσει κάτω από 0,7% (0,71%)

7
ktimatologio

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται στο να δώσει μια σιωπηρή παράταση σε κάποιες περιοχές που εκπνέει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων – Παράλληλα, σχεδιάζει να προχωρήσει στον καταλογισμό προστίμων