ΝΔ προς τεχνοκράτες των θεσμών: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές να μην υπαγορεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες

ΝΔ προς τεχνοκράτες των θεσμών: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές να μην υπαγορεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, συζητήθηκαν θέματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, χρηματοπιστωτικού τομέα, εργασιακών σχέσεων και δημοσιονομικών εξελίξεων

costello
Με συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων άνοιξε σήμερα η αυλαία των επαφών που πραγματοποιούν στην Αθήνα οι υψηλόβαθμοι τεχνοκράτες των θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου των θεσμών. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, συζητήθηκαν θέματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, χρηματοπιστωτικού τομέα, εργασιακών σχέσεων και δημοσιονομικών εξελίξεων. 

«Όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, επαναλάβαμε τη θέση της ΝΔ ότι η έξοδος πρέπει να είναι συνεχής, σταθερή και με χαμηλό κόστος δανεισμού, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και να μην υπαγορεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες» επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Ο επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων της Κομισιόν για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο και οι ομόλογοί του από την ΕΚΤ Φραντσέσκο Ντρούντι, τον ESM Νικόλα Τζαμαριόλι και το ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν θα έχουν αύριο το πρώτο τετ-α-τετ με κυβερνητικά στελέχη.

Η συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, μετά την επιστροφή του κ. Τσακαλώτου από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για το σημερινό Eurogroup.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης.

Κλείσιμο
Πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των τεχνοκρατών των δανειστών θα είναι αύριο, όπως αναμενόταν, τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα, δηλαδή το σχέδιο για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων μέσω τιτλοποιήσεων και της δημιουργίας σχήματος ειδικού σκοπού (ASP), καθώς και το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης