Δημοσίευμα της Wall Street Journal χάρισε κέρδη στην αμερικάνικη αγορά

2abbb3d5e69005995b05c775d7625876_XL

 Αργά αλλά σταθερά, η Wall Street μετρά κέρδη της τάξεως του 5% από τις αρχές του έτους

Παρότι κινούνταν κυρίως σε αρνητικό έδαφος και με οριακές μεταβολές, εν μέσω υψηλής επιφυλακτικότητας, η Wall Street κατάφερε τελικά να βρει το δρόμο προς την άνοδο.

Το έναυσμα έδωσε ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο έκανε λόγο για ενδεχόμενο να αρθούν πλήρως (ή μερικώς) οι αμερικανικές κυρώσεις στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να δώσουν κίνητρο στους Κινέζους για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας.

Οι επενδυτές αναθάρρησαν, αγνοώντας τα εταιρικά μάκρο και ειδικότερα των τραπεζών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό απογοήτευσαν, οδηγώντας τους δείκτες σε κέρδη της τάξεως του 0,7%. Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινήθηκε οριακά ανοδικά, με απώλειες στο Λονδίνο μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης της Μέι.

Πολλοί traders προεξόφλησαν και κάτι θετικό από τα «καμάρια» της τεχνολογίας, με τη Netflix να αναμένεται να ανακοινώσει καλά αποτελέσματα, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Η Wall Street έχει μπει δυνατά στο 2019. Αργά αλλά σταθερά, μετρά κέρδη της τάξεως του 5% από τις αρχέςτου έτους, με τον S&P 500 να έχει ξεπεράσει την κρίσιμη αντίσταση των 2.600 μονάδων. Μένει να φανεί αν έχει κατακτήσει και πάλι αυτά τα επίπεδα. Οι απώλειες που «κουβαλά» η Wall Street από το 2018, και ειδικότερα από το χειρότερο Δεκέμβρη από το 1931, παραμένουν μεγάλες, και το μέλλον αβέβαιο, λόγω των πολλαπλών σινιάλων για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones να ενισχυθεί 0,67% στις 24.369 μονάδες, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 0,78% στις 2.636 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,71% υψηλότερρα στις 7.084 μονάδες.

Περισότερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

olp-1

Αναμένεται να κατατεθεί αύριο ή τη Δευτέρα στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων - Οι πρόσθετες επενδύσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας

elliniko_main

Παρακάμφθηκε άλλο ένα εμπόδιο για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, μετά την απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων την Πέμπτη - «Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βαδίζει σταθερά και δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, επιστρέφοντας στην κανονικότητα» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη

oaed_anergia

«Εάν δεν είχαμε την εκτόξευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της “μαύρης” εργασίας και της φτηνής πλήρους απασχόλησης, η πραγματική ανεργία θα άγγιζε τα ποσοστά του 30%!!» αναφέρει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους

1
euro_xrima

Η Scope Ratings τονίζει ότι εάν τα πρωτογενή πλεονάσματα παραμείνουν υπερβολικά υψηλά, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις δαπάνες που χρειάζονται για να καλύψουν το διαρκές επενδυτικό χάσμα της Ελλάδας