Χρηματιστήριο: Πτώση για τέταρτη σερί μέρα

Χρηματιστήριο: Πτώση για τέταρτη σερί μέρα

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου έκλεισε στις 618,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,01%

chrimatistirio
Απρόσκλητη παραμένει η Αθήνα απέναντι στα πάρτι των διεθνών αγορών οι οποίες καταγράφουν κέρδη. Αντίθετα η ελληνική αγορά για τέταρτη συνεχή ημέρα έκλεισε αρνητικά με ρευστοποιήσεις σε μη τραπεζικές μετοχές και ορισμένες πιέσεις στις τράπεζες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 618,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,01%.

Με εξαίρεση τη μετοχή της Eurobank, η οποία διατηρεί ένα θετικό momentum λόγω των κινήσεων με την συγχώνευση της Grivalia, οι υπόλοιπες τράπεζες συνεχίζουν πτωτικά και σήμερα η μετοχή της Πειραιώς κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό στα 0,81 λεπτά.

Ορισμένοι ξένοι επενδυτές δεν διαθέτουν πλέον εμπιστοσύνη στις τράπεζες εξαιτίας της αβεβαιότητας ως προς τα σχέδια για τα τραπεζικά ανοίγματα, ενω μερικοί ασκούν κριτική για το γεγονός ότι, θα δημιουργηθούν σχήματα spv's, τα οποία θα θέσουν κόκκινα δάνεια εκτός ισολογισμών.

Ο βασικός λόγος, όμως, της αποχής απο τις ελληνικές τράπεζες είναι ότι δεν κερδίζουν οι ξένοι επι τρία χρόνια - εκτός φυσικά απο τους short και τους traders.
Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε με πτώση 0,71% στα 1,12 ευρώ. Βουτιά 3,80% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,062 ευρώ. Κέρδη 2,24% για την Eurobank στα 0,503 ευρώ. Πτώση 2,41% για τημν Τράπεζα Πειραιώς στα 0,81 ευρώ. Βουτιά 2,12% στον ΟΤΕ στα 10,16 ευρώ. Με βουτιά 3,34% η Γεκ- Τέρνα στα 4,20 ευρώ. Με πτώση 1,49% η Coca- Cola στα 26,52 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 37,7 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης