Μικτά πρόσημα στη Wall Street - Κράτησε «αντίσταση» ο αμυντικός κλάδος

Μικτά πρόσημα στη Wall Street - Κράτησε «αντίσταση» ο αμυντικός κλάδος

Ο βιομηχανικός δείκτης εμφάνισε κέρδη 0,28% - Πτωτικά κινήθηκε τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq

1d6654a0481f13e12d240f66534c8b20_XL
Νευρικότητα και μικτά πρόσημα κυριάρχησαν σήμερα στη Wall Street, με τον αμυντικό τομέα να «κρατά όρθιο» τον Dow Jones.

Ο βιομηχανικός δείκτης εμφάνισε κέρδη 0,28% στις 24.595 μονάδες. Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq, με τον πρώτο να υποχωρεί -0,06% στις 2.649 μονάδες και τον τεχνολογικό δείκτη να αποδυναμώνεται 0,39% στις 7.070 μονάδες.

O Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα θα χρειαστεί να κάνει περισσότερα από όσα έχει υποσχεθεί μέχρι στιγμής για να μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.

Χθεσινό δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι κινεζικές κρατικές εταιρείες κατέχουν τουλάχιστον 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας.

Ήταν η πρώτη μεγάλη αγορά σόγιας στις ΗΠΑ σε διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών και μέχρι σήμερα το σαφέστερο σημάδι ότι η Κίνα σχεδιάζει να εντείνει τις προσπάθειές της για να στηρίξει την οικονομίας της, η οποία κατεβάζει ταχύτητα.

«Κόντρα» στο κλίμα κινείται η μετοχή της General Electric, η οποία σημείωσε «άλμα» 7%, μετά την αναβάθμισή της από τον αναλυτή της J.P. Morgan, Stephen Tusa, επί μακρόν «αρκούδα» στη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ μεικτά ήταν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό 2,5 μηνών, με τα στοιχεία να μετριάζουν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας και την οικονομία.

Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν συγκεκριμένα κατά 27.000 την εβδομάδα έως την 8η Δεκεμβρίου 2018, στις 206.000, καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2015.

Περισσότερες πληροφορίες στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης