Παγκόσμια Τράπεζα: Ρεκόρ στις μεταφορές χρημάτων προς τις φτωχότερες χώρες το 2018

Παγκόσμια Τράπεζα: Ρεκόρ στις μεταφορές χρημάτων προς τις φτωχότερες χώρες το 2018

Το 2018 το ύψος των ποσών που μεταφέρθηκαν προς τις αναπτυσσόμενες χώρες εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 10,8%, στα 528 δισ. δολάρια – Ιδιαίτερη άνοδος στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία 

13762104
Οι μεταφορές συναλλάγματος, που αποτελεί μία ουσιαστική πηγή εσόδων για τις φτωχές χώρες, αυξήθηκαν με γοργό ρυθμό την τρέχουσα χρονιά και αναμένεται να σημειώσουν καινούργιο ρεκόρ, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δημοσιεύεται σήμερα.

Το συνολικό ύψος των ποσών που μεταφέρθηκαν προς τις αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται να αυξηθεί κατά 10,8% φέτος και να φθάσει τα 528 δισεκατ. δολάρια. «Το νέο αυτό ρεκόρ ακολουθεί τα ίχνη της εύρωστης αύξησης 7,8% που είχε καταγραφεί το 2017», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Συνολικά, οι μεταφορές προς το εξωτερικό, που περιλαμβάνουν και εκείνες προς τις πλούσιες χώρες, αναμένεται να φθάσουν σε 689 δισεκ. δολάρια, δηλ. μία αύξηση κατά 10,3 %.

Οι μεταφορές συναλλάγματος έχουν αυξηθεί σε όλες τις περιοχές του κόσμου, όμως ιδιαίτερη άνοδος έχει καταγραφει στην Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία (20%), καθώς και στη Νότιο Ασία (13,5%) και ακολουθούν η Υποσαχάρια Αφρική (9,8%), η Μέση Ανατολη και η Βόρειος Αφρική (9,1%), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (9,3%) και κατόπιν η περιοχή της Ανατολική Ασίας και Ειρηνικού (6,6%).

Η άνοδος στις μεταφορές αυτές συνδέεται άμεσα με την ευρωστία της οικονομίας και της απασχόλησης στις ΗΠΑ, αλλά και στην ανάκαμψη που καταγράφεται στις Χώρες του Κόλπου και στη Ρωσία, αναφέρει στην έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Ινδία υπήρξε η κύρια χώρα προορισμού μεταφοράς χρημάτων, με συνολικά 80 δισεκ. δολάρια, ακολουθεί η Κίνα με 67 δισεκ. , το Μεξικό κι οι Φιλιππίνες (από 34 δισεκ. καθεμιά) κι έπεται η Αίγυπτος με 26 δισεκ. δολάρια.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τις μελλοντικές προβλέψεις, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως θα σημειωθεί μία ηπιότερη αύξηση στις μεταφορές χρημάτων το 2019 (549 δισεκ. δολάρια, ή 4%, για τις φτωχώτερες χώρες και 715 δισεκ. δολάρια, ή 3,7%, σε παγκόσμια βάση) εξαιτίας της προβλεπόμενης επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης