Διεθνή χρηματιστήρια: Σε χαμηλό διετίας «βυθίστηκε» η Ευρώπη - Το Λονδίνο διέγραψε κέρδη 18 ετών

Διεθνή χρηματιστήρια: Σε χαμηλό διετίας «βυθίστηκε» η Ευρώπη - Το Λονδίνο διέγραψε κέρδη 18 ετών

Η σύλληψη της κληρονόμου της Huawei, ένα από τα αίτια του «κραχ» - Στο -3,50% οι ευρωαγορές, η μεγαλύτερη βουτιά μετά το Brexit - Αυτοκινητοβιομηχανίες και μεταλλευτικές οι αρνητικοί πρωταγωνιστές - Η Wall Street «μάζεψε» στο φινάλε τις απώλειες

nyse0
Νέο μίνι «κραχ» στις διεθνείς αγορές: τα χρηματιστήρια της Ευρώπης κατέρρευσαν έως και 3,5%, βουτιά 2,5% στην Ασία, ενώ «σφυροκόπημα» έως και 2,4% δέχθηκαν οι αναδυόμενες αγορές.

Ωστόσο, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, και παρότι βρέθηκαν να υποχωρούν περισσότερο από 3%, με τον Dow Jones να χάνει έως και 700 μονάδες, οι αμερικανικοί δείκτες πραγματοποίησαν εντυπωσιακό ριμπάουντ στο φινάλε, με ώθηση από τις τεχνολογίες. Ο Nasdaq γύρισε θετικός, ενώ S&P και Dow περιόρισαν σημαντικά τις αρχικές απώλειες.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο αρκετά στελέχη της Fed εμφανίζονται πρόθυμα να «παγώσουν» τις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2019, ήταν αρκετό για να αντιστρέψει το κλίμα στη Wall Street, που δεν αποκλείεται αύριο να καταγράψει ανοδική αντίδραση.

Στην Ευρώπη, ωστόσο, ο Euro Stoxx 600 υποχώρησε κατά 3,3% στη χειρότερη μετά-Brexit επίδοση, ενώ ο DAX στη Γερμανία βούτηξε 3,5% σε χαμηλό 2ετίας, στη μεγαλύτερη του πτώση εδώ και 10 χρόνια.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές των βρετανικών μετοχών είδαν τον FTSE στο Λονδίνο να σβήνει όσα κέρδη συγκέντρωσε τα τελευταία 18 χρόνια! Σφυροκόπημα 2,5% ακόμη στην Ασία, αλλά και στις αναδυόμενες αγορές.

Κλείσιμο
Ο DAX στη Γερμανία έχει υποχωρήσει πλέον περισσότερο από 20% από τα ιστορικά υψηλά του, εισερχόμενος και επίσημα σε bear market.

Όσο για τα αίτια του «sell-off»; Οι φόβοι πως η προσωρινή εμπορική εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας δεν θα κρατήσει, ειδικά μετά και τη σημερινή σύλληψη της CFO της Huawei, καθώς και το σήμα κινδύνου που εξέπεμψαν ήδη από την αρχή της εβδομάδας τα αμερικανικά ομόλογα. Την ίδια ώρα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διογκώθηκε σε υψηλό 10ετίας!

Η λεγόμενη αντιστροφή καμπύλης αποδόσεων, όταν δηλαδή οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων (συγκεκριμένα των 3ετών) ξεπερνούν αυτές των μακροπρόθεσμων (στην περίπτωση μας των 5ετών), κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και πάνω απο μια 10ετία, έχει χτυπήσει καμπανάκι στους αμερικανούς επενδυτές πως μια ύφεση είναι προ των πυλών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Οι επενδυτές σπεύδουν σε αμερικανικό 10ετές ομόλογο και πολύτιμα μέταλλα. Εκτοξεύθηκε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund, πιέσεις και στα ιταλικά ομόλογα. «Κράτησε» τις 650 μονάδες η Αθήνα.

Οι μεγάλοι χαμένοι: Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες -2,5%, πρώτες ύλες -3,3%, μεταλλευτικές και τεχνολογίες -3%. Σε χαμηλό 15μηνών οι αμερικανικές τράπεζες, «βαρίδι» η Apple.

Διάγραμμα: Οι βρετανικές μετοχές σβήνουν όλα τα κέρδη του 21ου αιώνα. Πάντως, οι αναλυτές θεωρούν πως ο FTSE είναι πλέον υπερπουλημένος, και θα υπάρξει ανοδική αντίδραση.

doomandgloom

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός βιομηχανικός δέικτης την Τρίτη βούτηξε 800 μονάδες, κλείνοντας στα χαμηλά ημέρας, γεγονός που όπως αναφέραμε στο newmoney.gr προμήνυε και δεύτερο γύρο sell-off. Χθες η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω της κηδείας του Τζορτζ Μπους, ωστόσο οι επενδυτές επανήλθαν σήμερα με άγριες διαθέσεις.

Αυτήν την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί κατά 2,5% στις 24.411 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 2,4% στις 2.637 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,8% χαμηλότερα στις 7.030 μονάδες. Οι αμερικανικοί δείκτες διανύουν τη χειρότερη περιόδο από το 2011.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολίσθησε κατά 3,09% στις 343,31 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών.

O DAX στη Φρανκφούρτη διολίσθησε κατά 3,48% στο χαμηλό δύο ετών των 10.810,98 μονάδων, εισερχόμενος σε bear market. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 3,15% στις 6.704,05 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 3,32% στις 4.780,46 μονάδες, επίσης χαμηλά δύο ετών. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 3,54% κι έκλεισε στις 18.643,83 μονάδες.

twoofthee


Σπεύδουν σε 10ετές και πολύτιμα μέταλλα οι επενδυτές

Στο μεταξύ ισχυρή βουτιά 2,23% καταγράφει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς στο 2,857%, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν στην ασφάλειά του εν μέσω ρευστοποιήσεων στις μετοχές. Νέο ράλι ακταγράφουν φυσικά και τα πολύτιμα μέταλλα με τον χρυσό πάνω από τα 1.246 δολάρια/ουγγιά, ενώ χθες μάλσιτα το παλλάδιο πετυχε αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά, ξεπερνώντας σε αξία τον χρυσό, ως το πλέον πολυτιμότερο μέταλλο!

Την ίδια ώρα το δολάριο υποχωρεί ελαφρά έναντι του ευρώ στο 1,138 EUR/USD, καθώς το ενιαίο νόμισμα κερδίζει έδαφος λόγω του μαζικού sell-off στην Ευρώπη.

Στο διάγραμμα: Το spread αμερικανικού 3ετούς-5ετούς ομολόγου είναι πλέον υπό του μηδενός (αρνητικό), για πρώτη φορά από το 2007. Προάγγελος ύφεσης;

firwsttoinvertt

Ποντάρουν ότι η Fed δε θα σφίξει άλλο τα «χαλινάρια»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, η αγορά αρχίζει να εκτιμά πως η Fed όχι μόνο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επιθετική σύσφιξη πολιτικής το 2019, όπως διατυμπάνιζε πριν μερικούς μήνες, αλλά οι επενδυτές πλέον αμφιβάλλουν πως θα δουν έστω και μία αύξηση επιτοκίων το ερχόμενο έτος!

Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα αποτελέσει μία ακόμη νίκη για τον Τραμπ, ο οποίος πιέζει καιρό τώρα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για χαλαρότερη νομισματική πολιτική, ήτοι χαμηλότερα επιτόκια, ούτως ώστε η οικονομία των ΗΠΑ να «τρέξει» πιο ελεύθερη.

fedbets


Πετρέλαιο: Το καρτέλ συμφωνεί σε μείωση... αλλά δε ξέρει πόση, κλείνει το μάτι σε Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αποδεικνύει όμως ότι δεν κάνει κουμάντο μόνο στους κεντρικούς τραπεζίτες. Σήμερα η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση των χωρών ΟΠΕΚ (και συμμάχων) δεν έβγαλε ουσιαστικά κάποια συμφωνία, καθώς τα κράτη-μέλη απλώς συμφώνησαν.... ότι συμφωνούν να υπάρξει μείωση παραγωγής. Ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει για το μέγεθος της μείωσης.

Και το μέγεθος... μετράει, διότι αν η περικοπή είναι τελικά μικρότερη από 1 εκατ. βαρέλια όπως υποσχόταν αρχικά το πετρελαϊκό καρτέλ, τότε δεν θα είναι αρκετή για να ταρακουνήσει την αγορά του μαύρου χρυσού.

Άλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει στο newmoney.gr, οι ΗΠΑ καθίστανται πλέον ενεργειακά αυτάρκεις, αυξάνοντας διαρκώς («απροσδόκητα» όπως λένε οι αναλυτές) τα αποθέματα αργού τους, αντισταθμίζοντάς έτσι εύκολα οποιαδήποτε μικρή μείωση παραγωγής από ΟΠΕΚ, του οποίου η ισχύς έτσι κι αλλιώς έχει αρχίσει να εξασθενεί.

Οι παραγωγοί έχουν ήδη αρχίσει να τα «γυρίζουν», με Σαουδάραβες και Ομάν που ναι βασικός παίχτης να αφήνουν υπόνοιες πως ίσως η μείωση θα είναι μικρότερη από 1 εκατ. βαρέλια τελικά. Την ίδια ώρα οι Ρώσοι δηλώνουν πως «ο κρύος χειμώνας δυσκολεύει μια μείωση στην παραγωγή», ενώ οι υπόλοιπες χώρες δείχνουν να θέλουν μεν μείωση, αλλά να περιμένουν τι θα πουν τα μεγάλα «κεφάλια».

Και πίσω από τους Σαουδάραβες δε βρίσκεται άλλος από τον Τραμπ. Ο Τραμπ έχει ζητήσει πολλές φορές φθηνότερο πετρέλαιο (μέσω αύξησης παραγωγής) και θα το έχει. Ήδη κατάφερε με ένα tweet να το ρίξει από τα 82$ τον Οκτώβρη στα 52δολ/βαρέλι.

Όμως αν δεν πιστεύετε εμάς, «ακούστε» την αγορά, η οποία δε λέει ποτέ ψέματα. Σήμερα μια υποτιθέμενη και πολυαναμενόμενη συμφωνία μείωσης παραγωγής θα ωθούσε υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου. Η αγορά βέιαβα θα το είχε ήδη προεξοφλήσει αυτό σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο θα υπήρχε μια έξτρα ώθηση, αν όχι σταθεροποίηση των τιμών.

Αντιθέτως, το πετρέλαιο σήμερα βούτηξε έως και 5%, με αργό και Brent αυτή τη στιγμή να υποχωρούν κατά 3,9% στα 50,85 και 59,34 δολ/βαρέλι αντίστοιχα. Είναι ολοφάνερο λοιπόν πως η αγορά αποτιμά πλέον τον παράγοντα «Τραμπ», ο οποίος εφόσον καταφέρει να περάσει και πάλι το δικό του, η μείωση παραγωγής που θα δούμε ενδέχεται να είναι μικρότερη του 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η πορεία των τιμών του πετρελαίου σε σχέση με την παραγωγή. Οι Σαουδάραβες καλούν το καρτέλ να έρθει σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής. Όμως η επιρροή του Τραμπ στους Σαουδάραβες είναι γνωστή. Με αυτά τα δεδομένα, πως θα διαμορφωθεί η αγορά;


jointeffort

Αναλυτικά τι συνέβη στα ταμπλό

Στα ταμπλό, το μεγαλύτερο «χτύπημα» δέχτηκε ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τις μετοχές να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016. Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτου είναι ένας από τους πιο ευάλωτους κλάδους στις συνέπειες της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραψε απώλειες 2,5%, ενώ οι μετοχές των Daimler, Volkswagen και BMW να υποχωρούν κατά 3,1%, 2,2% και 1,1% αντίστοιχα. Σημαντικές πιέσεις δέχεται και ο κλάδος πρώτων υλών, λόγω της έκθεσής του στην Κίνα, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 3,3%.

Πιέσεις δέχεται και η αγορά ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να σημειώνει άνοδο 6,5 μονάδων βάσης στο 3,13% από 3,066% στο χθεσινό κλείσιμο, εν αναμονή του νέου σχεδίου για τον προϋπολογισμό 2019 από τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte.

Στις ΗΠΑ, υπό πίεση βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των J.P. Morgan Chase, Citigroup και Bank of America να καταγράφουν απώλειες 2,8%, 4,4% και 3,3% αντίστοιχα.

Σημαντικές απώλειες 2,9% καταγράφει και η Apple, καθώς η UBS περιέκοψε την τιμή - στόχο της για τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού, λόγω εκτιμήσεων για μια αδύναμη ζήτηση για το iPhone. Ειδικότερα, η UBS περιέκοψε την τιμή - στόχο της στα 210 δολ., από 225 δολ. προηγουμένως, αν και διατήρησε την αξιολόγηση «buy».

Στη δίνη του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας - Ιράν η «κληρονόμος» της Huawei

Όπως πολλά κορυφαία στελέχη κινεζικών επιχειρήσεων, η Μενγκ Ουάνγκζου είναι μια μυστηριώδης φιγούρα ακόμη και στην πατρίδα της, όμως πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως η 46χρονη οικονομική διευθύντρια (CFO) της Huawei Technologies θα έπαιρνε μια μέρα το πηδάλιο της γιγάντιας εταιρείας τεχνολογίας που ίδρυσε ο πατέρας της.

Αυτό συνέβαινε μέχρι τη σύλληψή της στον Καναδά κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε σοκ και η οποία την ενέπλεξε στις παρατεταμένες διπλωματικές εντάσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου. Η τύχη της είναι τώρα αβέβαιη.

Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση είπε στο Reuters πως η σύλληψη οφείλεται στη φερόμενη παραβίαση εκ μέρους της Huawei Technologies Co Ltd των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Παρόμοιες κατηγορίες για παραβίαση των αμερικανικών περιορισμών στις εξαγωγές οδήγησε φέτος στην επιβολή μιας καταστροφικής απαγόρευσης και βαριών προστίμων στην αντίπαλη κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE Corp.

Η Huawei ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ότι της έχουν δοθεί λίγες πληροφορίες «σχετικά με τις κατηγορίες» εναντίον της Μενγκ, η οποία είναι επίσης εκ των αντιπροέδρων του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και η κόρη του ιδρυτή της Ρεν Ζενγκφέι από τον πρώτο γάμο του. Η Huawei πρόσθεσε πως «δεν γνωρίζει να έχει διαπράξει η κ. Μενγκ οποιοδήποτε αδίκημα».

Η σύλληψη της Μενγκ, η οποία φέρει το επώνυμο της μητέρας της και χρησιμοποιεί επίσης τα αγγλικά ονόματα «Κάθι» και «Σαμπρίνα», ρίχνει και πάλι τους προβολείς της δημοσιότητας στη Huawei σε μια εποχή αυξημένων παγκόσμιων ανησυχιών για την ηλεκτρονική ασφάλεια.

Ο πατέρας της, ο Ρεν Ζενγκφέι, είχε εργαστεί για σχεδόν μια δεκαετία ως μηχανικός για τον κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό. Αποχώρησε το 1983, αφού βοήθησε να κατασκευαστεί το δίκτυο επικοινωνιών του.

Αξιωματούχοι σε μερικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, έχουν εκφράσει ανησυχία ότι η εταιρεία του βρίσκεται πολύ κοντά στις ένοπλες δυνάμεις και την κυβέρνηση της Κίνας. Η Huawei έχει επανειλημμένα επιμείνει πως δεν επηρεάζεται από το Πεκίνο.

Χαμηλό προφίλ

Ο Ρεν, 74 ετών, ίδρυσε την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών το 1988 και, όπως και η μεγαλύτερη κόρη του, κράτησε σε μεγάλο βαθμό χαμηλό προφίλ. Όμως σε μια σπάνια κίνηση, πόζαρε τον περασμένο μήνα για μια οικογενειακή φωτογραφία για το γαλλικό περιοδικό Paris Match, μαζί με τη μικρότερη κόρη του και τη νυν σύζυγό του.

Η Άναμπελ Γιάο, 20 ετών, ετεροθαλής αδελφή της Μενγκ, πόζαρε μπροστά από ένα μεγάλο πιάνο μαζί με τη μητέρα της, η οποία αναφέρεται από το περιοδικό ως Γιάο Λινγκ, και τον Ρεν, ο οποίος φορούσε ένα μπλε πουκάμισο και είχε το χέρι του στον ώμο της χαμογελαστής θυγατέρας του.

Εκπρόσωπος της Huawei επιβεβαίωσε στο Ρόιτερ πως η Γιάο είναι σύζυγος του Ρεν. Λίγοι είχαν μέχρι τότε ακούσει για τη μικρότερη κόρη, η οποία σπουδάζει πληροφορική στο Χάρβαρντ και είναι μπαλαρίνα. Πρόσφατα έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον περίφημο Χορό των Ντεμπιτάντ στο Παρίσι.

Η Huawei είναι ιδιωτική εταιρεία και αυτοχαρακτηρίζεται ως ιδιοκτησία των εργαζομένων της. Αν και ο Ρεν κατέχει μόνο γύρω στο 1,4% των μετοχών, οι εργαζόμενοι λένε πως έχει την ανώτατη ηγεσία στην εταιρεία και επικοινωνεί συχνά με το προσωπικό που είναι διασκορπισμένο σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η Huawei, η οποία είναι τώρα η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία τεχνολογίας σε αριθμό εργαζομένων, με προσωπικό 180.000 ανθρώπων και έσοδα 93 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990 πουλώντας ψηφιακούς τηλεφωνικούς διακόπτες.

Κέρδισε το πρώτο συμβόλαιό της στο εξωτερικό το 1996 από την Hutchison-Whampoa του Χονγκ Κονγκ για προϊόντα σταθερού τηλεφωνικού δικτύου. Σήμερα τα έσοδα της Huawei προέρχονται εξίσου από την Κίνα και το εξωτερικό, σύμφωνα με τον απολογισμό της για το 2017.

Τα μισά από τα έσοδα της Huawei προέρχονται από την προμήθεια εξοπλισμού σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών σ' όλον τον κόσμο. Ξεπέρασε την σουηδική Ericsson και τη φινλανδική Nokia και έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, με κριτήριο τα έσοδα. Τα smartphones έγιναν τα τελευταία χρόνια άλλος ένας σημαντικός επιχειρηματικός τομέας για την Huawei, στον οποίο ανταγωνίζεται την Apple Inc και τη Samsung Electronics.

Διάδοχος

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Huawei, η Μενγκ εντάχθηκε στην εταιρεία το 1993, πήρε μάστερ από το πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας Χουαζόνγκ το 1998 και στη διάρκεια των ετών ανέβηκε στην ιεραρχία της εταιρείας, αναλαμβάνοντας κυρίως οικονομικούς ρόλους.

Έγινε διευθύντρια του διεθνούς λογιστηρίου της εταιρείας, οικονομική διευθύντρια της Huawei στο Χονγκ Κονγκ και πρόεδρος του τμήματος λογιστικής διαχείρισης, σύμφωνα με τον ισότοτοπο.

Στην πρώτη εμφάνισή της ενώπιον του κινεζικού Τύπου το 2013, η Μενγκ είχε δηλώσει πως είχε ενταχθεί αρχικά στην εταιρεία ως γραμματέας «η δουλειά της οποίας ήταν να κάνει απλώς τηλεφωνήματα».

Είχε πει επίσης πως είναι παντρεμένη, έχει έναν γιο και μια κόρη και ο σύζυγός της δεν εργάζεται στον τομέα, απορρίπτοντας έτσι τις φήμες ότι έχει παντρευτεί ένα ανώτερο στέλεχος της Huawei.

Η σημασία της Μενγκ στη Huawei έγινε φανερή το 2011, όταν πρωτοδιορίσθηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Άνθρωποι της εταιρείας λένε πως είναι ικανή και πως εργάζεται σκληρά.

Ενώ ο αδελφός της, ο Μενγκ Πινγκ, καθώς και ο νεώτερος αδελφός του πατέρα της και η νυν σύζυγός του εργάζονται άπαντες στη Huawei και σε εταιρείες που σχετίζονται μ' αυτή, κανένας δεν είχε τόσο σημαντικούς διευθυντικούς ρόλους.

«Τα άλλα μέλη της οικογένειας είναι στο πίσω γραφείο, η Σαμπρίνα είναι CFO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου», δήλωσε πηγή στη Huawei. «Έτσι θεωρείται η πιθανότερη διάδοχος του αφεντικού».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης