Ιταλία: «Οι αγορές θα ηρεμήσουν ακόμη περισσότερο», λέει ο Τζουζέπε Κόντε

CONTE-SALVINI-MAYO-1021x576

«Θα χρειαστούν πολιτικού χαρακτήρα αποφάσεις», προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζιοβάνι Τρία 

«Οι αγορές πρόκειται να ηρεμήσουν ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας σε εκπροσώπους εταιριών του ιταλικού αυτοκινητιστικού τομέα.

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι σύντομα θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια νέα πρόταση, την οποία η Κομισιόν «δεν θα μπορεί να μην λάβει υπόψη της».

«Η χώρα μας χαρακτηρίζεται από οικονομική και πολιτική σταθερότητα και η κυβέρνηση πρόκειται να συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις», δήλωσε επίσης ο ιταλός πρωθυπουργός και νομικός.

Παράλληλα, μιλώντας πριν λίγο στην επιτροπή προϋπολογισμού της ιταλικής βουλής, ο υπουργός οικονομικών Τζοβάνι Τρία επιβεβαίωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία με την Ευρώπη, «υπό τον όρο, όμως, ότι δεν θα πληγούν οι προτεραιότητες των μέτρων του προϋπολογισμού».

«Βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες και αναλύσεις, για να μπορέσουν να βρεθούν κάποιες κοινά αποδεκτές λύσεις», τόνισε ο ιταλός τεχνοκράτης υπουργός. Επανέλαβε, όμως, με σαφές νόημα, ότι για να γίνουν οι τελικές επιλογές «θα χρειαστούν πολιτικού χαρακτήρα αποφάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

733b93638debe965744a34ab17f0ae66_XL

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται η διοίκηση της ΔΕΠΑ, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ολιγωρία και μεγάλες καθυστερήσεις στον διαχωρισμό της εταιρείας ενόψει της υλοποίησης του σχεδίου ιδιωτικοποίησης.