To fund που ξεμπρόστιασε τη Folli - Follie βάζει στο στόχαστρο εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης

aphria-medical-marijuana-inspection

Βουλιάζει η μετοχή της καναδικής Aphria που σχεδίαζε επενδύσεις για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ξάνθη - Έφτασε να υποχωρεί έως και 25% - Κατά την άποψη του αμερικανικού fund QCM η Aphria είναι κατά κύριο λόγο μία απάτη για τη διοχέτευση χρημάτων από μικρομετόχους στις τσέπες των insiders

Το άνοιγμα short θέσης στην καναδική εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης Aphria, αποκάλυψε το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management (QCM) χαρακτηρίζοντας την εταιρεία "μαύρη τρύπα" για τα λεφτά των μετόχων της.

Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Aphria, που εκτός από το χρηματιστήριο του Τορόντο είναι εισηγμένη και στο Xρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έφτασε να υποχωρεί έως και 25% προσυνεδριακά.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη παρουσίαση του επικεφαλής της QCM, Gabriel Grego, η Aphria από το 2017 έχει αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τις δαπάνες της, κυρίως σε ακριβές Συγχωνεύσεις και Εξαγορές στο εξωτερικό τις οποίες έχει χρηματοδοτήσει μέσω έκδοσης νέων μετοχών με μεγάλη απομείωση της συμμετοχής των παλιών μετόχων.

Επίσης μεγάλο μέρος του ισολογισμού της Aphria περιλαμβάνει άυλα περιουσιακά στοιχεία που έχουν συσσωρευθεί από τις πρόσφατες συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Όπως υποστηρίζει η QCM, η Aphria προέβη σε διαδοχικές Συγχωνεύσεις και Εξαγορές ύψους 700 εκατ. καναδικά δολάρια. Οι τιμές που καταβλήθηκαν ανά συναλλαγή μοιάζουν εξωφρενικές. Τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία φαίνεται να είναι σχεδόν άνευ αξίας. Οι εξαγορές πραγματοποιήθηκαν από εταιρείες - κελύφη που φαίνεται να ελέγχονται στα κρυφά από insiders της Aphria.

Κατά την άποψη του αμερικανικού fund QCM η Aphria είναι κατά κύριο λόγο μία απάτη για τη διοχέτευση χρημάτων από μικρομετόχους στις τσέπες των insiders.

Αξιζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, το κρατικό ΑΠΕ - ΜΠΕ μετέδιδε σε τηλεγράφημά του πως εντός του 2018 η καναδική εταιρεία Aphria σχεδίαζε να ξεκινήσει επένδυση παραγωγής και καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ οι εκπρόσωποι της εταιρείας πραγματοποίησαν ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα όπου συζήτησαν σχετικά με την έναρξη επένδυσης που σχεδίαζαν να γίνει σε έκταση 50.000 στρεμμάτων στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας η επένδυση είχε, καταρχήν, τετραετή ορίζοντα, και το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία υπολογιζόταν σε 1 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος της τετραετίας θα προσέφερε - σύμφωνα πάντα με το σχέδιο που παρουσίασαν οι Καναδοί - 450 με 500 θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

@

Τρέχα Καρανίκα! Στρατηγική επένδυση.........

Γύφτος Έμπορος Ναρκωτικών Ομονοίας

Εφόσον η κάνναβη είναι φάρμακο, η μορφίνη που είναι πραγματικά φάρμακο γιατί ελέγχεται; Φασιστικό κράτος

Φυσικα και ειναι !

Δεν υπάρχει φαρμακευτική κάνναβη ! Ντροπή σου Ξανθέ! Από τους άλλους το περίμενα ! Από σένα , όχι ! Κρίμα !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».