Αλμούνια: Παράταση του ευνοϊκού καθεστώτος κρατικής βοήθειας

Αλμούνια: Παράταση του ευνοϊκού καθεστώτος κρατικής βοήθειας

Σε παράταση του ευνοϊκότερου καθεστώτος χορήγησης κρατικής βοήθειας στις τράπεζες και βιομηχανικούς κλάδους έως το τέλος του 2011 προσανατολίζεται η Ε.Ε....

Αλμούνια: Παράταση του ευνοϊκού καθεστώτος κρατικής βοήθειας

Σε παράταση του ευνοϊκότερου καθεστώτος χορήγησης κρατικής βοήθειας στις τράπεζες και βιομηχανικούς κλάδους έως το τέλος του 2011 προσανατολίζεται η Ε.Ε., σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου Επίτροπου για τον Ανταγωνισμό κ. Χοακίν Αλμούνια στην εφημερίδα Financial Times.

Το έκτακτο καθεστώς- με το οποίο δόθηκαν από το 2008 πολλά δισ. ευρώ από τις χώρες μέλη της Ε.Ε. για εγγυήσεις και αυξήσεις κεφαλαίου σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις - λήγει στο τέλος του 2010, αλλά ο Ισπανός Επίτροπος δήλωσε ότι προτίθεται να το παρατείνει - με ορισμένες τεχνικές αλλαγές - για ένα χρόνο, λόγω των μακροχρόνιων επιπτώσεων της κρίσης.

"Στην παρούσα ανάλυση, δεν είμαστε ακόμη σε θέση να επιστρέψουμε στο κανονικό καθεστώς. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που χρειάζονται κρατική στήριξη για την αύξηση του κεφαλαίου τους", είπε ο κ. Αλμούνια, παραπέμποντας στα μεγάλα προβλήματα του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα καθώς και στα προβλήματα σε τμήμα της γερμανικής τραπεζικής αγοράς.

Κλείσιμο

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης