Moody's: Θετική η συμφωνία για το Brexit, αλλά με σημαντικά εμπόδια

Moody's: Θετική η συμφωνία για το Brexit, αλλά με σημαντικά εμπόδια

«Ακόμη παραμένουμε μακριά από το τέλος της διαδικασίας, καθώς μία σειρά προκλήσεων παραμένει στο τραπέζι», σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης

Moodys
«Θετική μεν, με σημαντικά εμπόδια δε» χαρακτηρίζει τη συμφωνία Ε.Ε. – Ηνωμένου Βασιλείου ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, σε μία πρώτη αντίδραση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η ανακοίνωση της συμφωνίας είναι θετική και αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα προς το συντεταγμένο Brexit».

Ωστόσο, όπως σπεύδει να προσθέσει, «ακόμη παραμένουμε μακριά από το τέλος της διαδικασίας, καθώς μία σειρά προκλήσεων παραμένει στο τραπέζι».

Στο πλαίσιο αυτό, κάνει ειδική μνεία στις «κρίσιμες εξελίξεις ως προς το βρετανικό Κοινοβούλιο», καθώς η στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών στο σχέδιο της Μέι παραμένει εν αμφιβόλω.

Η Moody’s, πάντως, χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας ως προς τη μεταβατική περίοδο (Απρίλιος 2019 – Δεκέμβριος 2020), κατά τη διάρκεια της οποίας Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο θα διαπραγματευτούν τη μελλοντική εμπορική σχέση.

Όμως και πάλι επικαλείται τα εμπόδια που ενδεχομένως τεθούν από το Κοινοβούλιο της Βρετανίας, καθώς σε περίπτωση μη στήριξης της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα πορευτούν με το σενάριο του no-deal Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης