Μεγάλου: Η Πειραιώς θα δώσει νέα δάνεια €3 δισ. εντός του 2018

Μεγάλου: Η Πειραιώς θα δώσει νέα δάνεια €3 δισ. εντός του 2018

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δώσει δάνεια 2 δισ. € το πρώτο εννεάμηνο, με στόχο να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου -Ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου εκτίμησε ότι η τράπεζα θα περάσει τα επόμενα σε θετική πιστωτική επέκταση

megalou_peiraiws
Νέες χορηγήσεις δύο δισεκατομμυρίων ευρώ έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στο εννεάμηνο του 2018, με στόχο το ποσό να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου. Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου από το βήμα της Ημερίδας «Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικων Ταμείων» που διοργάνωσε η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Παράλληλα, ο CEO της Πειραιώς εκτίμησε ότι τα επόμενα τρίμηνα η τράπεζα θα περάσει σε θετική πιστωτική επέκταση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Ο κ. Μεγάλου επισήμανε τη βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας, με τις καταθέσεις να διαμορφώνονται σήμερα στα 43 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2 δισ. από την αρχή του έτους, ενώ ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις είναι στο 91%.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η εξάρτηση της τράπεζας από τον ELA έχει μηδενιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, κάτι που όπως είπε συμβάλλει στη βελτίωση του προφίλ ρευστότητας της Πειραιώς. Σημειώνεται ότι τρία χρόνια πριν η έκθεση στον μηχανισμό ήταν στο υψηλό των 22 δισ. ευρώ.

«Η ισχυρή ρευστότητα της Τράπεζας Πειραιώς σε συνδυασμό με το πλάνο κεφαλαιακής της ενίσχυσης παρέχουν τα εφόδια για να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στην Πειραιώς να στηρίξει το μέλλον της ανάπτυξης στη χώρα, που περνά και μέσα από την επαγγελματική ασφάλιση, τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Μεγάλου, τα τελευταία χρόνια η Πειραιώς ήταν πρωτοπόρος στις μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν στον τραπεζικό κλάδο και στάθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές που συντελέστηκαν την τελευταία διετία στην Τράπεζα Πειραιώς προς την κατεύθυνση της υγιούς διακυβέρνησης.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης