Σε υψηλό τριμήνου ο χρυσός

Σε υψηλό τριμήνου ο χρυσός

H τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1% ή 12,2 δολ. στα 1.236,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουλίου

be62888b712b891fe936b08a5fa02029_XL
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα σε υψηλό τριών μηνών, καθώς οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις και η αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς έστρεψαν τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 1% ή 12,2 δολ. στα 1.236,80 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουλίου.

Περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνη του 10ετούς να σημειώνει πτώση στο 3,14%, καθώς και η αποδυνάμωση του δολαρίου.

Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις, με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις εμπορικές εντάσεις.

Την ίδια στιγμή, το παλλάδιο σημείωσε νέο ρεκόρ εν μέσω ανησυχιών για τις προμήθειες από τη Ρωσία μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι σχεδιάζει να βγάλει τις ΗΠΑ από την συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Κλείσιμο
Το παλλάδιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 1,4% στα 1.122,80 δολ. ανά ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ στα μέσα Ιανουαρίου στα 1.109,70 δολ. ανά ουγγιά.

Το ασήμι Δεκεμβρίου σκαρφάλωσε στα 14,793 δολ. με +1,4%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης