Φόβοι και επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Φόβοι και επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 0,36% στις 25.250 μονάδες

902b967f67dea6ff76ef6e140f9a6bc1_XL
Με τη νευρικότητα έγκριτη στην αμερικανική αγορά, κάτι που διαφαίνεται από την υψηλή μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών, η Wall Street έκλεισε με απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο του sell-off της περασμένης Τετάρτης.

Τα μηνύματα από το διεθνές συνέδριο του ΔΝΤ στο Μπαλί επίσης δεν ήταν ενθαρρυντικά, καθώς η παγκόσμια οικονομία απειλείται από τον εμπορικό πόλεμο, τα αυξανόμενα αμερικανικα επιτόκια, την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας καθώς και τις ανατραχές στην ευρώπη (Ιταλία- Brexit).

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκαν και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Απώλειες -0,36% σημείωσε ο Dow Jones για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 25.250 μονάδων.
Στο -0,61% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.750 μονάδες, ενώ -0,88% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στο επίπεδο των 7.430 μονάδων.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones και ο S&P 500 σημείωσαν απώλειες άνω του 4%, ενώ ο Naadaq κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 3,7%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ σημειώνουν νέα άνοδο σήμερα, με εκείνη του 10ετούς να ανέρχεται κατά 1,7 μονάδες βάσης, στο 3,16%.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Bank of America υποχώρησε κατά 1,9%, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το γ’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, η BofA ανακοίνωσε πως τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 35%, στα 6,7 δισ. δολ. ή 67 σεντς ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 62 σεντς ανά μετοχή.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι η αμερικανική τράπεζα συνέχισε να επωφελείται από τη μείωση των εταιρικών φόρων που εισήγαγε πέρυσι η κυβέρνηση Trump, αλλά και από τα αυξημένα επιτόκια.

Η αύξηση των επιτοκίων είναι συνήθως θετική για τις τράπεζες, επειδή οι εταιρείες αποκομίζουν κέρδος από τη διαφορά μεταξύ του τι πληρώνουν για τις καταθέσεις και του τι εισπράττουν από δάνεια.

Εν τω μεταξύ, απογοητευτικά ήταν στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, δείχνοντας μια τα αύξηση μικρότερη των προβλέψεων για τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς η ανάκαμψη στις αγορές οχημάτων αντισταθμίστηκε από τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των δύο τελευταίων ετών στις δαπάνες στην εστίαση.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Sears σημειώνει βουτιά 22%, καθώς η εταιρεία - μία από τις παλαιότερες εταιρείες λιανεμπορίου στις ΗΠΑ- κατέθεσε αίτηση για ένταξη στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται περί τα 700 καταστήματα Sears και Kmart, ενώ απασχολεί 70.000 ανθρώπους, έχει να εμφανίσει κέρδη από το 2010.

H Sears είχε προσπαθήσει να καταλήξει σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους της, αλλά οι Bank of America, Wells Fargo και Citigroup δεν δέχτηκαν, ζητώντας από την εταιρεία να προβεί σε ρευστοποίηση ενεργητικού.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης