ΔΑΚΕ ΕΦΚΑ για τα 395 εκατ. από ΑΚΑΓΕ: Όπου ακούς για πολλά κεράσια...

ΔΑΚΕ ΕΦΚΑ για τα 395 εκατ. από ΑΚΑΓΕ: Όπου ακούς για πολλά κεράσια...

Η ΔΑΚΕ καλεί την κυβέρνηση να δώσει μια λογικοφανή εξήγηση μετά τις ανακοινώσεις της για τα... αυξημένα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ

74337398fdc931f2a0c0195de4e9f433_XL
Την ενέργεια του Υπουργείου Εργασίας «να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του "Ενιαίου Φορέα" κατά 395 εκ. ευρώ, από τον Ειδικό Λογαριασμό Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ, όταν την ίδια στιγμή δηλώνει ότι υπάρχουν αυξημένα πλεονάσματα» σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Δ.Α.Κ.Ε. ΕΦΚΑ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΑΚΕ – Ε.Φ.Κ.Α).

«Με παράδοξο τρόπο, προσπαθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, να διασκεδάσει τα όσα καταγγέλλονται από μεριάς Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως αλλά και Κοινωνικών εταίρων, για την «αφαίμαξη» των 395 εκατομμυρίων ευρώ, του Ειδικού Λογαριασμού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), ώστε με αυτά τα χρήματα, να χρηματοδοτηθεί ο ΕΦΚΑ» αναφέρει στην ανακοίνωση και προσθέτει:

«Ιδίως δε, όταν η κυβέρνηση επιχαίρεται για τα πλεονάσματα του. Εάν πράγματι, ο "Ενιαίος Φορέας", έχει υπαρκτά κι όχι λογιστικά πλεονάσματα, τότε ποιος ο λόγος του να χρηματοδοτείται από τον συγκεκριμένο ειδικό λογαριασμό, τα χρήματα του οποίου προορίζονται κανονικά, για έκτακτες καταστάσεις οικονομικής αδυναμίας, για όταν και όποτε αυτές, υπάρξουν στο μέλλον ;

Εκτός κι αν κάτι άλλο συμβαίνει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας», για το οποίο η κυβέρνηση, θα πρέπει να μας δώσει μία περισσότερο λογικοφανή εξήγηση».

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης