Tο Xρηματιστήριο κατρακυλά και σήμερα με απώλειες κοντά στο 3%

Tο Xρηματιστήριο κατρακυλά και σήμερα με απώλειες κοντά στο 3%

Απογοητευμένοι οι επενδυτές - Νέα ημέρα αγωνίας για τις τράπεζες - Σε απαγορευτικά ύψη τα επιτόκια στο δεκαετές που φθάνει το 4,68%

stock_arthro
Γενικό πωλητήριο έχει μπει πλέον στις ελληνικές μετοχές με αποτέλεσμα  η πτώση να διαμορφώνεται πάνω απο 2,76%  στο χρηματιστήριο της Αθήνας , καθώς -εκτός απο τις τράπεζες- λαμβάνουν χώρα ρευστοποιήσεις και σε μια σειρά απο μη τραπεζικές μετοιχές του FTSE25.

Είναι προφανές ότι η πτώση πλέον στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει κτυπήσει τα stop loss ξένων επενδυτών ( μηχανισμός αυτοματοποιημένων συναλλαγών όταν ξεπεραστούν κάποια όρια ζημιών)   καθώς πραγματοποιούνται πωλήσεις αδιακρίτως σ όλες τις μετοχές του FTSE25.   
Όπως δείχνει και η εικόνα της αγοράς με λίγες συναλλαγές ( 28,9 εκατ. ευρώ ) η αγορά συνεχίζει και «σπάει» καθοδικά σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα.        
Παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες αναβαθμίστηκαν, η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε παράταση γαι το ομολογιακό, οι επενδυτές δεν πείθονται. Και το πρόβλημα είναι ότι, δεν αντιδρά και επισήμως ο SSM, o οποίος συνήθως δεν σχολιάζει την  πορεία των μετοχών. Aυτή, όμως, η μη παροχή διευκρινίσεων οδηγεί σε ελεύθερη πτώση τις μετοχές.              

Πριν απο λίγο  ο Γενικός Δείκτης χάνει 2,75% φθάνοντας στις  625, 02 μονάδες.
Με βουτιά 6,91% η Σαράντης στα 6,74 ευρώ και 5,08% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,158 ευρώ. Με πτώση 3,94% η Εθνική Τράπεζα στα 1,537 ευρώ. Απώλειες 0,42% η μετοχή της Αlpha bαnk στα 1,184 . Βουτιά 5,26% η Μοτορ Οϊλ στα 21,60 ευρώ. Βουτιά  6.07% η μετοχή της Eurobank στα 0,49 ευρώ. Με πτώση 2,36% ο Μυτιληναίος στα 8,26 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 31,9 εκατ. ευρώ               

Στο μεταξύ το επιτόκιο για τα 10ετή ομόλογα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου έχει σκαρφαλώσει στο 4,68%.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης