Οι νέοι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων - αναλυτικοί πίνακες

Οι νέοι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων - αναλυτικοί πίνακες

Πώς διαμορφώνονται οι αμοιβές με τη νέα κλαδική σύμβαση

jenodoxoypallhloi

Βασικούς μισθούς από 780,40 έως 851,06 ευρώ προβλέπει για το 2018 η κλαδική των ξενοδοχοϋπαλλήλων που κηρύχτηκε υποχρεωτική για όλα τα ξενοδοχεία της χώρας. Μετά την επέκταση της σύμβασης όλα τα ξενοδοχεία είναι υποχρεωμένα να την εφαρμόζουν.


Δείτε αναλυτικούς πίνακες με τους μισθούς ανάλογα με την προϋπηρεσία και τα επιδόματα ΕΔΩ


Τα μισθολογικά κλιμάκια διαμορφώνονται σε 4 βασικές κατηγορίες, στις οποίες διακρίνονται και οι ειδικότητες του ξενοδοχειακού κλάδου :

  1. Κατηγορία Α. Ισχύει για ρεσεψιονίστ, μαιτρ, θυρωρός Α, μπουφετζής Α, προιστάμενος υπνοδωματίων, μάγειρας Α, τεχνίτης ζαχαροπλάστης). Βασικός μισθός 851,06 ευρώ που μπορεί να φτάσει έως και 1.391,61 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα. Για έγγαμο, με προϋπηρεσία 25 ετών και επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης ο μισθός διαμορφώνεται στα 1.235,13 ευρώ.  
  2. Κατηγορία Β. Ισχύει για βοηθούς υποδοχής, προϊσταμένους πλυντηρίου - λινοθήκης, σερβιτόρος τραπεζαρίας, σαλονιού ή ορόφων – θαλαμηπόλος, μπάρμαν, μάγειρας Β, τηλεφωνητής. Βασικός μισθός 833,11 ευρώ που μπορεί να φτάσει έως και 1.367,38 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα. Για έγγαμο, με προϋπηρεσία 25 ετών και επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης ο μισθός διαμορφώνεται στα 1.212,69 ευρώ.
  3. Κατηγορία Γ. Ισχύει για βοηθούς σερβιτόρου, θυρωρούς υπηρεσίας, βοηθούς μπουφέ – εστιατορίου – μπαρ, γκρουμ, μάγειρας Γ, καμαριέρης – καμαριέρα, βοηθός ζαχαροπλάστη. Βασικός μισθός 816,62 ευρώ που μπορεί να φτάσει έως και 1.345,11 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα. Για έγγαμο, με προϋπηρεσία 25 ετών και επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης ο μισθός διαμορφώνεται στα 1.192,08 ευρώ.
  4. Κατηγορία Δ. Ισχύει για λαντζέρηδες, πλύντριες, σιδερώτριες, καθαρίστριες κοινόχρηστων χώρων. Βασικός μισθός 780,40 ευρώ που μπορεί να φτάσει έως και 1.257,19 ευρώ για έγγαμο, με προϋπηρεσία 35 ετών, επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης και ανθυγιεινό επίδομα. Για έγγαμο, με προϋπηρεσία 25 ετών και επίδομα ανώτερης εκπαίδευσης ο μισθός διαμορφώνεται στα 1.146,8 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης