Πλήγμα για Apple οι νέοι δασμοί Τραμπ - Βουτιά στη Wall Street

Πλήγμα για Apple οι νέοι δασμοί Τραμπ - Βουτιά στη Wall Street

 Η μετοχή της Apple βούτηξε κατά 2,66%, ενώ ισχυρές απώλειες άνω του 3%-4% κατέγραψαν Amazon, Netflix και Twitter

0c82f266fc51544f74abae374d65715b_XL
Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες, στον απόηχο δημοσιευμάτων για την επικείμενη επιβολή δασμών 10% σε επιπλέον κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ..

Παρότι ο Dow Jones περιόρισε κάπως τις απώλειες με στήριξη από τις ενεργειακές χάρις στην πρωινή άνοδο του πετρελαίου (το οποίο τελικά γύρισε επίσης πτωτικό στα 68 δολάρια), η «βουτιά» του Nasdaq παρέσυρε και τον S&P υπό το βάρος των πιέσεων σε αμερικανικούς κολοσσούς.

Συγκεκριμένα το «βαρίδι» της ημέρας υπήρξε η Apple, η μετοχή της οποίας βούτηξε κατά 2,66%, ενώ ισχυρές απώλειες άνω του 3%-4% κατέγραψαν Amazon, Netflix και Twitter. Ακολούθησαν Google, Facebook και Microsoft με πτώση της τάξεως του 1-1,5%.

Η Apple προειδοποίησε πως οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα επηρεάζουν άμεσα την εταιρεία (και πολλές αμερικανικές εταιρείες) λόγω της πληθώρας κινεζικών προιόντων/εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να αναμένονται και αυξήσεις στις τιμές λιανικής.

Ο κατάλογος περισσότερων από 6.000 κινεζικά προϊόντα που προτείνονται για επιβολή δασμών περιλαμβάνει μια ευρύ γκάμα ηλεκτρονικών προϊόντων, μεταξύ άλλων τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων, δρομολογητές Διαδικτύου (internet routers), συσκευές συνδεμένες με Wi-Fi και συσκευές ήχου, δεδομένων.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,35% στις 26.062,12 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,563% στις 2.888,8 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες κατά 1,43% στις 7.895,79 μονάδες.

Στο μεταξύ το δολάριο χάνει έδαφος έναντι του ευρώ στο 1,1691 με το δείκτη δολαρίου στις 94,49 μονάδες. ενώ το αμερικανικό 10ετές φλερτάρει με το 3% (η απόδοση βρίσκεται στο 2,994%).

Εκτόξευση σχεδόν 4% καταγράφει ο δέικτης «φόβου» ή μεταβλητότητας VIX πάνω από τις 12,55 μονάδες.

Δεν κάνει πίσω ο Τραμπ

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά τους δασμούς, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοινώνει σήμερα ότι επιβάλλει 10% δασμό σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ., ενώ το Πεκίνο έχει ήδη δηλώσει πως θα υπάρξουν αντίποινα, σύμφωνα με τρεις καλά πληροφορημένες πηγές.

Περισσότερες πληροφορίες στο Newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης