Υπ. Εργασίας και τις εξαγγελίες Μητσοτάκη: Επιβεβαίωσε πλήρως το αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ

720_573073_cee357dd2e-982894ce989f0eee

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε πλήρως το αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα είπε στη ΔΕΘ, εξαπέλυσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε πλήρως το αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Αναλυτικά:

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε πλήρως το αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και δημιούργησε μία ανύπαρκτη εξίσωση που μόνο οι άριστοι της οδού Πειραιώς θα μπορούσαν να επινοήσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, λειτουργώντας ως πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, υποσχέθηκε για πολλοστή φορά την εκχώρηση σε αυτές της επικουρικής ασφάλισης, αποκρύπτοντας τις ολέθριες συνέπειες του σχεδίου του για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η πρόταση Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων.

Επιπλέον, η πρότασή του για αλλαγή στην κύρια ασφάλιση δημιουργεί τρύπα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ ετησίως στον ΕΦΚΑ και τιμωρεί όσους, χωρίς δική τους ευθύνη, έμειναν μεγάλο διάστημα άνεργοι ή είχαν χαμηλούς μισθούς.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν καταδίκασε καν τη δήλωση του ίδιου τού βουλευτή του, ότι το ασφαλιστικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ είναι αυτό του δικτάτορα Πινοσέτ.

Όσο για την εξίσωση "Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές", θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι στα... εφαρμοσμένα μαθηματικά η αληθινή εξίσωση είναι Νέα Δημοκρατία ίσον ρεκόρ ανεργίας με ποσοστό 27,9%.

Τέλος, συνιστούν πρόκληση οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον κατώτατο και στον υποκατώτατο μισθό, που η ΝΔ μείωσε και θέσπισε με νόμο. Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και ο υποκατώτατος θα καταργηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις οποίες η ΝΔ όχι μόνο ανέστειλε αλλά συνεχίζει να τις θεωρεί καταστροφικές.

Ευτυχώς για τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τα αντικοινωνικά του σχέδια. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αποφασιστικά την προσπάθειά της για τη βελτίωση».Πηγή: Υπ. Εργασίας και τις εξαγγελίες Μητσοτάκη: Επιβεβαίωσε πλήρως το αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ | iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Κώστας

Το αριστερό μόμολο, η άσχετη, άκαπνη και άεργη υπουργός εργασίας νομίζει ο,τι διοικεί τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού της. Στο πρόσωπο της ο Τσίπρας προσβάλει εργαζόμενους και συνταξιούχους, άξιζαν καλύτερη επιλογή στην ηγεσία του υπουργείου. Προφανώς ο Τσίπρας βάζει σε τελευταία μοίρα εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται καθόλου.

Λουκ Σκαϊγουόκερ

Στο πυρ το εξώτερον τις επόμενες εκλογές! η αριστερή παρένθεση τελειώνει. Η πολιτική που δίνει ψίχουλα στους πάμφτωχους, που εξαφάνισε την μεσαία τάξη και εξαθλιώνει όλους τους Έλληνες που απλά δεν είναι φτωχοί έφτασε στο τέλος της. Η πόλιτική που διώχνει τις επενδύσεις για καθαρά ιδεοληπτικούς ηλίθιους λόγους επίσης τελειώνει. Η πολιτική του Ρουβίκωνα και των αναρχοάπλυτων, των φραπεδιάρηδων φοιτητών που λόγω κρίσης ανέβηκαν στην εξουσία επίσης τελειώνει. Καταλάβετε επιτέλους ότι χωρίς την δημιουργία πλούτου και προσέλκυσης επενδύσεων, δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη. Την ανάπτυξη θε φέρει μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία για την οποία ο Σύριζα είναι αντίθετος.

ΛΕΩΝ

ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΝΔ .ΑΠΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ...

Βεντουζα

Είδαμε και το ασφαλιστικό που έχουμε σήμερα. Ρημάξατε τις συντάξεις και τις καταντήσατε επιδόματα πείνας. Αν περιφανευεστε για αυτό, είστε άξιοι τη μοίρας σας. Όσοι είναι τυχεροί - είτε απο την εργασία τους είτε απο δικά τους χρήματα - εχουν και μια επιπλέον ανταποδοτική κάλυψη. Για αυτό, να μας αδειάσετε τη γωνία και οτελευταίος να κλέισει την πόρτα.

Ilias

Πολύ πάγωμαρα στο σύριζα!!!!! Μετά την ομιλία Μητσοτάκη έχουν δαγκώσει την γλώσσα τους οι απλυτοι!!!!! Γιατί;;;;;; χαχαχαχαχαχαχαχαχα χα Χ!!!

Στέργιος

Συγνώμη περιμένατε να μην υποστηριχθούν από τη γαλάζια παράταξη τα συμφέροντα των πολιτικών φίλων, εργοδοτών, επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών για λόγους ιδεολογίας, οφέλους, ψηφοθηρίας, αλλά οι πολιτικοί αντίπαλοι εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι???

Freeman

Στέργιο, μην πέφτεις στην παγίδα που έπεσε ο ελληνικός λαός με την προπαγάνδα ενάντια στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έτσι και τότε ωρύονταν οι αριστεροί οτι είναι θατσερικός, ανάλγητος νεοφιλελεύθερος και ένα σωρό "αρνητικα", πείστηκε ο λαός και ξαναψήφισε ΠΑΣΟΚ , χρεοκοπήσαμε και ήρθε η ιστορία να τον δικαιώσει. Αν τον άφηναν να κυβερνήσει η Ελλάδα θα ήταν πράγματι ελεύθερο κράτος και οικονομικά ανεξάρτητο κατά κοινή ομολογία. Μην κάνουμε το ίδιο λάθος φίλε.

Στέργιο .....

......ετοιμάσου να δουλέψεις για να ζήσεις.Ξέχνα σιγά σιγά το δωρεάν κατρούτσο και μεζέ στην ταβέρνα του σύριζα για να ψηφίζεις τους εκατομυριούχους υπουργούς του καταληψία.Τέλειωσε το παραμύθι Στέργιο.Ή ξύπνα ή γύρισε πλευρό.

Μάρκος

Βουλώστετο συμμορίτες προδότες του τσίμλπα. ΝΑΙ να κατεδαφιστεί συθέμελα το δημόσιο και να μπούν καινούρια στιβαρά θεμέλια. Άϊντε από δω μας τα πρήξατε με τον δήθεν κοινωνικό κράτος στυλ ''προσλαμβάνεσαι αν μας ψηφίσεις" ή "πες μου ποιόν γνωρίζεις". Καθήκια βουλώτετο...

Λουκ Σκαϊγουόκερ

Πες τα χρυσόστομε! οι αριστεροί όπου κυβέρνησαν άλωσαν το Κράτος για πάρτη τους και εξαθλίωσαν τον υπόλοιπο λαό! Αυτό δεν αμφισβητείται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4773603

«Υποχρεωτική η αιτιολόγηση της απόλυσης», ως μέτρο προστασίας των εργαζομένων - «Δέσμευση και όχι προεκλογική παροχή» η κατάργηση του υποκατώτατου και η αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε η υπουργός Εργασίας