Το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε την 20ετή επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος» έναντι 1,15 δισ.

DAA

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη νέα προσφορά της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» - Η σύμβαση θα ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο 

Τη νέα προσφορά της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» ΑΕ έκανε δεκτή το ΤΑΙΠΕΔ, που προβλέπει την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης στο «Ελ. Βενιζέλος» έναντι συνολικού τιμήματος 1,38 δισ. Ευρώ.

Την προσφορά έκανε δεκτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η προσφορά της ΔΑΑ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1.382,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ.

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς λαμβάνοντας υπ' όψιν μια ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή των Ελλήνων.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ελέφαντας

Πανούλη, τι έγιναν τα 500 εκατομμύρια ΦΠΑ που "έφαγαν οι Γερμανοί" με το αεροδρόμιο Ε.Βενιζέλος; Φώναζες κι εσύ και το Αλέξι ότι θα τα πάρετε πίσω. Αλήθεια, μήπως διορίσατε δικούς σας στο αεροδρόμιο και τρώνε τον περίδρομο γι αυτό δε μιλάτε πλέον; Η μήπως λέγατε ψέμματα; Δεν το πιστεύω! Έχετε δείξει ότι οι χαρακτήρες σας δε σας επιτρέπουν τέτοια στάση!

Παρατηρήσεις

Τα λεφτά ποιός τα δίνει; Ελπίζω όχι με δάνεια απο Ελληνικές τράπεζες. Τα λεφτά ποιός θα τα πάρει; (θα πάνε στους ξένους;). Η εμπλοκή τόσων συμβούλων τι ρόλο παίζει έξω απο το να πάρουν λεφτά πολλοί και να μείνουν λιγότερα. Ούτως ή άλλως η αποτίμηση είναι στο Excel μια και χωρίς πραγματικό ανταγωνιστή τίποτε δεν είναι πραγματικό. Η προσφορά γίνεται με "αέρινες" παραδοχές ανάλογα με τις επιθυμίες των πωλητών. Με απλά λόγια αν έχουν αποφασίσει να πουλήσουν και τα έχουν βρεί με τον αγοραστή λένε και στους εκτιμητές "κοίτα να το βγάλεις περίπου εκεί". Ούτως ή άλλως ποιός μπορεί να αντιλέξει με εξαίρεση το αν η απόκλιση είναι δραματική.

Χρυσή επένδυση

Νομίζω πως η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση του τιμήματος κατά 630 εκατ ευρώ ήταν καθοριστική. Μακάρι να μπορούσαν ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτησουν τη συμφωνία. Εννοείται πως τα λεφτά πηγαίνουν για το χρέος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης