«Κόκκινα» δάνεια και κεφαλαιακή επάρκεια στο μενού δανειστών - τραπεζιτών

δανιστεσ

Στις 16:00 το ραντεβού τραπεζιτών-δανειστών με την ατζέντα να καλύπτει όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν την κατάσταση αλλά και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος υπό το πρίσμα της μεγάλης πρόκλησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων

Για τις 16.00 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των τραπεζιτών με τους επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου των δανειστών στο Χίλτον. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση τους, μετά την έξοδο της χώρας απ' το πρόγραμμα προσαρμογής με την ατζέντα να καλύπτει όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν την κατάσταση αλλά και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος υπό το πρίσμα της μεγάλης πρόκλησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Στο πλαίσιο αυτό τρία βασικά ζητήματα θα τεθούν στο τραπέζι.

Το πρώτο και κορυφαίο θέμα είναι τα «κόκκινα δάνεια» με δεδομένο μάλιστα πως οι τράπεζες ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους για τη μείωση τους ως το 2021.

Το δεύτερο ζήτημα θα είναι η κεφαλαιακή επάρκεια η ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έπειτα και απ' τον προβληματισμό που προκάλεσαν κάποια σημεία των οικονομικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου. Εξάλλου μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο εποπτικός έλεγχος αξιολόγησης (SREP), που αφορά όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης. Οι θεσμοί εστιάζουν στο κομμάτι των προβλέψεων, αλλά και της κερδοφορίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Την κλήτευση, ως υπόπτων, εξήντα τραπεζικών στελεχών και καθ’ ύλιν (παλαιότερα) αρμοδίων εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, αποφάσισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των επισφαλών δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων μέχρι το 2012. Η πολύκροτη αυτή υπόθεση αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου το πολιτικό σκηνικό, δεδομένου ότι τόσο τα τραπεζικά στελέχη (που σημειωτέον είναι της Εθνικής και Αγροτικής Τράπεζας), όσο και τα κομματικά στελέχη καλούνται από την Εισαγγελία ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργήματος. ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ

Αλέξης

Τα τραπεζικά δάνεια, οι ασφαλιστικές εισφορές, ο ΦΠΑ, οι φόροι, τα τέλη, τα πρόστιμα, οι οφειλές Δ Ε Κ Ο, οι μισθοί, τα ημερομίσθια, πρέπει να εξοφλούνται από την περιουσία των υπόχρεων της πραγματικής οικονομίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας της ελεύθερης αγοράς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fitch_ratings_art

Ο οίκος αξιολόγησης δείχνει... έκπληκτος από την ένταση και την έκταση των εξαγγελιών: «Οι νέες ανακοινώσεις αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερη και ταχύτερη αντιστροφή των μέτρων του προγράμματος, από αυτή που περιμέναμε» - «Βλέπει» εντάσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές

18
soible_main01

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής Ραδιοφωνίας που επικρίνει τις κινήσεις των δανειστών στην Ελλάδα - «Έκλειναν τότε τους Έλληνες αξιωματούχους σε ξενοδοχεία και τους υπαγόρευαν τι να κάνουν»

1
vouli_ktirio1

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκτιμά ότι υπάρχει υστέρηση 79 εκατ. ευρώ στο πρωτογενές αποτέλεσμα – Ο κρατικός προϋπολογισμός καταγράφει μειωμένο ταμειακό πλεόνασμα, ενώ έχουν υποχωρήσει τα έσοδα.

1