«Κόκκινα» δάνεια και κεφαλαιακή επάρκεια στο μενού δανειστών - τραπεζιτών

«Κόκκινα» δάνεια και κεφαλαιακή επάρκεια στο μενού δανειστών - τραπεζιτών

Στις 16:00 το ραντεβού τραπεζιτών-δανειστών με την ατζέντα να καλύπτει όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν την κατάσταση αλλά και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος υπό το πρίσμα της μεγάλης πρόκλησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων

δανιστεσ
Για τις 16.00 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των τραπεζιτών με τους επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου των δανειστών στο Χίλτον. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση τους, μετά την έξοδο της χώρας απ' το πρόγραμμα προσαρμογής με την ατζέντα να καλύπτει όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν την κατάσταση αλλά και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος υπό το πρίσμα της μεγάλης πρόκλησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Στο πλαίσιο αυτό τρία βασικά ζητήματα θα τεθούν στο τραπέζι.

Το πρώτο και κορυφαίο θέμα είναι τα «κόκκινα δάνεια» με δεδομένο μάλιστα πως οι τράπεζες ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους για τη μείωση τους ως το 2021.

Το δεύτερο ζήτημα θα είναι η κεφαλαιακή επάρκεια η ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων έπειτα και απ' τον προβληματισμό που προκάλεσαν κάποια σημεία των οικονομικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου. Εξάλλου μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο εποπτικός έλεγχος αξιολόγησης (SREP), που αφορά όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης. Οι θεσμοί εστιάζουν στο κομμάτι των προβλέψεων, αλλά και της κερδοφορίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης