Ανακαίνιση κατοικίας: Έτσι θα καλύψετε τα έξοδα για την αναβάθμιση του σπιτιού

Ανακαίνιση κατοικίας: Έτσι θα καλύψετε τα έξοδα για την αναβάθμιση του σπιτιού

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», λέει η λαϊκή παροιμία. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και εάν δεν το συντηρήσεις ή το ανακαινίσεις, ειδικά σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου η πλειονότητα των σπιτιών μετρά μια ηλικία περί τα 30 έτη.

diamerismata_oikonomia
Για να ανακαινίσει κανείς το σπίτι του υπάρχουν πολύ λόγοι. Λόγοι ανάγκης, προκειμένου να επισκευαστούν φθορές του χρόνου ή και τεχνικές αστοχίες. Για να ανεβάσει την εμπορική του αξία. Για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα των χώρων ή την αισθητική τους. Ακόμη και για να στραφεί στη βραχυπρόθεσμη τουριστική μίσθωση τύπου Airbnb, που ανθεί στην Ελλάδα, όπως και διεθνώς. Όποιο και να είναι το κίνητρο, η ανακαίνιση αποτελεί μια λύση την οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι, ενώ η δραστηριότητα για νέα έργα ανάπτυξης κατοικιών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, οι επενδύσεις σε ακίνητα επικεντρώνονται κυρίως στην αναβάθμιση του υπάρχοντος δυναμικού.

Ωστόσο η αναβάθμιση ενός ακινήτου κάθε άλλο παρά μια απλή υπόθεση είναι, αφού συνήθως σκοντάφτει στον γνωστό σκόπελο: αυτόν του κόστους και της υποστήριξής του. Την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη ενός εκσυγχρονισμένου σπιτιού δίνει στους ιδιοκτήτες το στεγαστικό πρόγραμμα «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας», της Alpha Bank. Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τα έξοδα των εργασιών που απαιτούνται, προκειμένου να αναβαθμίσει κάποιος το σπίτι του λειτουργικά και αισθητικά. Χρηματοδοτεί, δε, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις εργασίες ανακαίνισης κάθε είδους κατοικίας, για ιδιόχρηση, αλλά και για εκμετάλλευση, προσφέροντας, ταυτόχρονα, γρήγορη εκταµίευση και πολλά άλλα οφέλη.

Η ταχεία διαδικασία εκταμίευσης επιτρέπει την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχει και ευελιξία στην αποπληρωμή. Για παράδειγμα, μέσω του «Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας» της Alpha Bank, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν δυνατότητα χρηματοδότησης για ποσά μέχρι 40.000 ευρώ, με διάρκεια αποπληρωμής έως και 20 χρόνια, με προσημείωση ακινήτου, και επιτόκιο κυμαινόμενο βάση του Euribor 3μήνου, πλέον περιθωρίου 4%. Για παρεμβάσεις χαμηλότερου κόστους, από 5.000 έως 15.000 ευρώ, ο ιδιοκτήτης μπορεί να λάβει χρήματα, για να κάνει πράξη το πλάνο της ανακαίνισης, χωρίς προσημείωση του ακινήτου, με επιτόκιο κυμαινόμενο με βάση το Euribor 3μήνου, πλέον περιθωρίου 7%, και διάρκεια αποπληρωμής έως 8 έτη.

Επίσης, στα σημαντικά πλεονεκτήματα του προγράμματος, που σίγουρα απασχολούν την πλειονότητα όσων εμπλέκονται σε κάποιο πλάνο ανακαίνισης, είναι ότι προβλέπει περίοδο χάριτος έως και έξι μηνών, με καταβολή των αναλογούντων τόκων για το διάστημα που εκτελούνται οι εργασίες και άρα τα έξοδα είναι αυξημένα. Παράλληλα, παρέχεται και η δυνατότητα για προεξόφληση του δανείου, μερική ή ολική, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Πέραν από όλες τις άλλες καινοτομίες του, το στεγαστικό πρόγραμμα της Alpha Bank εξασφαλίζει σε όσους μπαίνουν στη διαδικασία της ανακαίνισης επιπρόσθετα οφέλη. Μεταξύ αυτών, είναι ότι το στεγαστικό συμμετέχει στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus, που σημαίνει ότι ο δανειολήπτης για κάθε ένα ευρώ δανείου κερδίζει δύο Bonus πόντους, τους οποίους εξαργυρώνει σε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, με πάνω από 4.000 εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα καταστήματα της Alpha Bank, στο τηλέφωνο 210 326 0000 και στο www.alpha.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης