Νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

eth_asf_09

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Gongbao προσφέρει 676 εκατ. ευρώ και αποτελεί τον μοναδικό ενδιαφερόμενο που υπέβαλε στις αρχές Ιουνίου δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική

Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με τον κινεζικό όμιλο Gongbao για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα. Για το λόγο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής του κινεζικού ομίλου, Γουόνγκ Τσινγκ.

Ο τελευταίος, μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο ενδιαφέρον του ομίλου για την Εθνική Ασφαλιστική, τονίζοντας ότι τα κεφάλαια για την εξαγορά είναι άμεσα διαθέσιμα. Πέραν τούτου απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες της συνάντησης αλλά και να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πορεία του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Gongbao προσφέρει 676 εκατ. ευρώ και αποτελεί τον μοναδικό ενδιαφερόμενο που υπέβαλε στις αρχές Ιουνίου δεσμευτική προσφορά, καθώς η Fosun αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την τελική φάση του διαγωνισμού.

Τότε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του διαγωνισμού και εισαγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο.

Ο Όμιλος της Εθνικής επιδιώκει να διασφαλίσει την ύπαρξη των απαιτούμενων κεφαλαίων προκειμένου να αποφύγει μια νέα αποτυχία του διαγωνισμού τύπου Exin, αλλά και το γεγονός ότι η προέλευση των κεφαλαίων είναι συμβατή με τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Στο πλαίσιο αυτό από τον Ιούνιο, όταν και κατατέθηκε η προσφορά της Gongbao υπήρξε ανταλλαγή στοιχείων που αφορούσαν την οικονομική κατάσταση του κινεζικού ομίλου. Ο κ. Γουόνγκ Τσινγκ δήλωσε χθες πως η εταιρεία του έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ιδία Κεφάλαια.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο  newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalwtos_syntakseis_arthro

«Αναβολή» και όχι μόνον «κατάργηση» των μειώσεων φέρεται να συζητά ο Τσακαλώτος στο Βερολίνο - «Στον αέρα» ο νέος Προϋπολογισμός και τα μέτρα του 2019 - Προς άγραν επενδυτών στο Λονδίνο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

2448397

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που να δικαιολογεί μέτρα, όπως αναστολή της μείωσης των συντάξεων

main_ypoik

Με δέκα ημέρες καθυστέρηση και μετά τις αντιδράσεις για την αποκάλυψη από το «Πρώτο ΘΕΜΑ» δίνει απάντηση το υπουργείο Οικονομικών - Ομολογούν τα λάθη για τα 10.119 ακίνητα που δίνουν στο Υπερταμείο, αλλά λένε πως «διορθώνονται»

5
main_axtsioglou

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον επανακαθορισμό των προθεσμιών, αναφορικά με την εκκίνηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για το 2018 - Στην τροπολογία δεν προβλέπεται η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους

7