Νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Ασφαλιστική

eth_asf_09

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Gongbao προσφέρει 676 εκατ. ευρώ και αποτελεί τον μοναδικό ενδιαφερόμενο που υπέβαλε στις αρχές Ιουνίου δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική

Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με τον κινεζικό όμιλο Gongbao για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα. Για το λόγο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής του κινεζικού ομίλου, Γουόνγκ Τσινγκ.

Ο τελευταίος, μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο ενδιαφέρον του ομίλου για την Εθνική Ασφαλιστική, τονίζοντας ότι τα κεφάλαια για την εξαγορά είναι άμεσα διαθέσιμα. Πέραν τούτου απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες της συνάντησης αλλά και να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πορεία του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Gongbao προσφέρει 676 εκατ. ευρώ και αποτελεί τον μοναδικό ενδιαφερόμενο που υπέβαλε στις αρχές Ιουνίου δεσμευτική προσφορά, καθώς η Fosun αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την τελική φάση του διαγωνισμού.

Τότε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του διαγωνισμού και εισαγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο.

Ο Όμιλος της Εθνικής επιδιώκει να διασφαλίσει την ύπαρξη των απαιτούμενων κεφαλαίων προκειμένου να αποφύγει μια νέα αποτυχία του διαγωνισμού τύπου Exin, αλλά και το γεγονός ότι η προέλευση των κεφαλαίων είναι συμβατή με τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Στο πλαίσιο αυτό από τον Ιούνιο, όταν και κατατέθηκε η προσφορά της Gongbao υπήρξε ανταλλαγή στοιχείων που αφορούσαν την οικονομική κατάσταση του κινεζικού ομίλου. Ο κ. Γουόνγκ Τσινγκ δήλωσε χθες πως η εταιρεία του έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ιδία Κεφάλαια.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο  newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stock_ex1

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,09% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 2,27% - «Sell-off» τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ήδη αρνητική εικόνα των βασικών δεικτών επιδεινώθηκε από τις ανακοινώσεις για την εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο

2
airport

Στο κυνήγι των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων για σύντομες αποδράσεις στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό έχουν μπει οι Έλληνες, οι οποίοι φαίνεται ότι θα σπεύσουν και φέτος να αξιοποιήσουν την Βlack Friday, την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να εξασφαλίσουν υψηλές εκπτώσεις που, με βάση τα περυσινά στοιχεία της αντίστοιχης ημέρας, μπορεί να φθάνουν ακόμη και το 40%.

ems

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να εγκαταλείψει τα προγράμματα διάσωσης έπειτα από οκτώ χρόνια αποτελεί μεγάλη επιτυχία για μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κάλιν Άνεφ Γιάνζε