Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο

oil_platform

Κέρδη 1,39% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent στα 75,75 δολάρια

Ανοδικά ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο μαύρος χρυσός, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι κυρώσεις ενάντια στο Ιράν θα προκαλέσουν μείωση της προσφοράς πετρελαίου στις αγορές και ως εκ τούτου θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Κέρδη 1,39% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent στα 75,75 δολάρια, ενώ σε εβδομαδιαία βάση η άνοδός του διαμορφώθηκε στο 5%, μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις πτώσης.

Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI), καθώς το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου κινήθηκε 1,25% υψηλότερα στα 68,65 δολάρια το βαρέλι.

Για το σύνολο της εβδομάδας το αμερικανικό πετρέλαιο ενισχύθηκε άνω του 4%, ενώ είχε υποχωρήσει κατά επτά διαδοχικές εβδομάδες.

Μείωση των πλατφόρμων εξόρυξης στις ΗΠΑ

Μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (24/8/2018) η Baker Hughes.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά εννέα την τρέχουσα εβδομάδα (20- 24/8), στις 860.

Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά τέσσερις, στις 182.

Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά 13, στις 1.044.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

18
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες