Η Tesla ανέθεσε στη Morgan Stanley τη διαδικασία αποχώρησης από τη Wall Street

f86281f562331262789089f365d51e07_XL

Ο Elon Musk υποστήριξε μέσα στον μήνα πως το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει εκφράσει τη στήριξη του για χρηματοδότηση σχεδίου αποχώρησης της Tesla από τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης

Τη Morgan Stanley προσέλαβε για τη διαδικασία εξόδου από τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk.

Στις 21 Αυγούστου 2018 γνωστοποιήθηκε πως η Morgan Stanley βάζει τέλος στις συστάσεις και τι σχετικές εκθέσεις για την Tesla, λίγες ημέρες αφότου αποφασίστηκε το ίδιο από τη Goldman Sachs.

Η Goldman Sachs, επισημαίνεται, είχε επικαλεστεί το γεγονός ότι «παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες» στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και, ως εκ τούτου, δεν γίνεται να προσφέρει συστάσεις για τη μετοχή.

Ωστόσο, η Morgan Stanley τότε δεν σχολίασε καθόλου, με την κίνηση να εξηγείται σήμερα. Η τελευταία σύσταση για τη μετοχή της Tesla ήταν «buy», με τιμή-στόχο στα 379 δολάρια.

Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 322 δολάρια (+0,1%), με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 54,9 δισ. δολάρια. Το ιστορικό υψηλό, το οποίο επετεύχθη τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ξεπερνά τα 360 δολάρια.

Στις 20 Αυγούστου, η JPMorgan προχώρησε σε μαζική περικοπή της τιμής στόχους (12μήνου) για τη μετοχή της Tesla, «βλέποντας» πλέον υποχώρηση στα 195 δολάρια (σύσταση: sell)!

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 308 δολάρια.

Ο Elon Musk έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσύρει την εταιρεία από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα, ο Elon Musk έλαβε κάλεσμα για κατάθεση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ειδικότερα, η SEC (Securities and Exchange Commission) απέστειλε κάλεσμα στον ιδρυτή της Tesla να καταθέσει για το σχέδιο για απόσυρση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Wall Street.

Ο Elon Musk υποστήριξε μέσα στον μήνα πως το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας έχει εκφράσει τη στήριξη του για χρηματοδότηση σχεδίου αποχώρησης της Tesla από τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.

Στις 7 Αυγούστου, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας εξέφρασε τη σκέψη του να αποσύρει την Tesla από τη Wall Street με τιμή στα 420 δολάρια ανά μετοχή, προκαλώντας επενδυτικό αμόκ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ippokrateio_5

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει πως στον κατάλογο με τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου βρίσκονται το νοσοκομείο «Γεννηματάς» επίσης στη Θεσσαλονίκη καθώς και το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Άρτας

Κουτσο

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση της Rothschild από τη θέση του συμβούλου - Πληροφορίες ότι οι ζημιές της εταιρείας ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια 

deh

Χθες, πάντως κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, έκρουσε για άλλη μια φορά του κουδούνι του κινδύνου, επισημαίνοντας την αύξηση των οφειλών των τελικών πελατών, όσων μετακινήθηκαν σε άλλο πάροχο ή έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτου, αφήνοντας πίσω τους χρέη

Grivalia

Επιπλέον κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή της για νέες επενδύσεις η Grivalia Properties AEEAΠ, έχοντας εξασφαλίσει δύο ανοικτές πιστωτικές γραμμές από τους ομίλους Πειραιώς και Eurobank, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πλάνο της επόμενης διετίας.