Όσα πιο κρυφά, τόσα πιο πολλά στην περαίωση

Όσα πιο κρυφά, τόσα πιο πολλά στην περαίωση

Οι φοροφυγάδες που πιάστηκαν πρόσφατα δεν πρόκειται να γλιτώσουν τα πρόστιμα μπαίνοντας στη ρύθμιση – Νέα σύσκεψη τη Δευτέρα για τις επιχειρήσεις

Όσα πιο κρυφά, τόσα πιο πολλά στην περαίωση
Με διαδικασίες "εξπρές" θα προχωρήσει η σαρωτική ρύθμιση που θα προσφέρει με ευνοϊκούς όρους η κυβέρνηση, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που επιθυμούν να κλείσουν τους "λογαριασμούς" τους με την εφορία.

Σε ευρεία σύσκεψη με επιτελικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής υπό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκαν οι βασικοί άξονες εφαρμογής του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περαίωση θα μπορούν να ενταχθούν σχεδόν οι πάντες –και οι ελεύθεροι επαγγελματίες- αλλά όχι οι τράπεζες, ενώ ενδεχομένως να εξαιρεθούν τελικά και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (ασφαλιστικές, ναυτιλιακές, κατασκευαστικές κλπ).

Αυτό θα ξεκαθαρίσει σε νέα σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο υπουργείο, στην οποία πιθανότητα θα κληθούν να μετάσχουν και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς, ώστε να καθοριστεί το ύψος του τζίρου, πέραν του οποίου δεν θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση κάποια επιχείρηση.

Επιπλέον εκφράστηκε η βούληση να μην μπορούν να κάνουν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων όσοι πιάστηκαν πρόσφατα από το ΣΔΟΕ, για να μη γλιτώσουν τελικά τα τεράστια πρόστιμα και πέσουν "στα μαλακά" οι παραβάτες.
Κλείσιμο

Στις προσεχείς συσκέψεις την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν επί τάπητος και τα ελάχιστα ποσά που θα κληθούν να καταβάλουν ανάλογα με την κατηγορία τους οι επιχειρήσεις.

Όπως όλα δείχνουν, το κόστος υπαγωγής στις ρυθμίσεις θα κλιμακώνονται ανάλογα και με το "ποινικό μητρώο" των φορολογουμένων, ενώ θα λαμβάνονται υπ’ όψιν και τα πραγματικά δεδομένα (περιουσιακά στοιχεία, εισοδήματα κλπ) στον υπολογισμό των δόσεων για ληξιπρόθεσμους οφειλέτες.

Παράλληλα από Δευτέρα, θα δοθεί εντολή στις ΔΟΥ να ανασύρουν από τα συρτάρια τους και τα παλαιά εκκαθαριστικά περαίωσης και ρύθμισης οφειλών, της διετίας 2008-2009, τα οποία θα αποσταλούν από τα πρώτα τις ερχόμενες εβδομάδες, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για όσους σκοπεύουν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να εισπράξει το ταχύτερο δυνατόν το δημόσιο τα επιπλέον έσοδα που έχει ανάγκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης