Κλειδώνει περαίωση-μαμούθ για όλους και για όλα!

Κλειδώνει περαίωση-μαμούθ για όλους και για όλα!

Ευρεία σύσκεψη το βράδυ υπό τον “τσάρο” Γ. Παπακωνσταντίνου που συναντήθηκε νωρίτερα με τους ελεγκτές...

Κλειδώνει περαίωση-μαμούθ για όλους και για όλα!
Σημαντικές αποφάσεις για τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους θα εφαρμοστούν η νέα περαίωση και οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς αναμένεται να ληφθούν απόψε, σε ευρεία σύσκεψη που θα συγκληθεί για το ζήτημα αυτό στο υπουργείο Oικονομικών το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποφασιστεί αν θα εξαιρεθούν τελικώς ή όχι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, ασφαλιστικές, ναυτιλιακές, κατασκευαστικές κλπ).

Όπως όλα δείχνουν, δεν θα ισχύσει τελικώς το όριο τζίρου των 9 εκατ. ευρώ για υπαγωγή σε περαίωση,  που ίσχυε από παλαιά.

Επιπλέον θα ληφθούν "καταρχήν αποφάσεις" για τα χρονικά όρια (πχ χρήσεις 2009 ή παλαιότερα κλπ) ώστε να εξαιρεθούν τελικά ή όχι, οι "παλαιοί" παραβάτες και οφειλέτες από τους … νεότερους που "δημιούργησε" η οικονομική κρίση. διάκριση αναμένεται να υπάρξει επίσης για όσους έχουν παραβάσεις, ενώ φαίνεται πως θα ενταχθούν ακόμα και παραβάσεις με πλαστά και εικονικά (τουλάχιστον για τους λήπτες και ίσως όχι για τους εκδότες).

"Λεπτομέρειες" όπως ο αριθμός των δόσεων, τα ελάχιστα ποσά καταβολής κλπ θα εξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, μετά και από επαφές που θα γίνουν με φορείς της αγοράς.
Κλείσιμο

Είδαν Χρυσοχοϊδη - Λούκα

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με την Τρόικα.

Μετά τα road shows (και τις δηλώσεις στήριξης) σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο, οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πολ Τόμσεν (ΔΤΝ), Σερβάας Ντερούζ (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) συζητούσαν για σχεδόν μιάμιση ώρα,. ο Τα επόμενα βήματα στην εφαρμογή του Μνημονίου.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων βρέθηκαν η πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και τα σχέδια για το 2011.

Έμφαση δόθηκε στην υστέρηση έναντι των στόχων, στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων. Τα θέματα της ακρίβειας και των κλειστών επαγγελμάτων απασχόλησαν την Τρόικα στις επαφές της με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ συνάντηση θα έχουν και με την Λούκα Κατσέλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης