Άνοδος στη Wall λόγω ειδήσεων για πρόοδο στις συζητήσεις ΗΠΑ – Κίνας

Άνοδος στη Wall λόγω ειδήσεων για πρόοδο στις συζητήσεις ΗΠΑ – Κίνας

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 110 μονάδων μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal 


fbb6127d70c231a8e6c1222747f7cdae_XL
Θετικά πρόσημα στη Wall μετά την είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ ελπίζουν να συζητήσουν για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας τον Νοέμβριο.

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 110 μονάδων μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο υπάλληλοι των δυο χωρών εργάζονται σε έναν οδικό χάρτη για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Αναλυτικά, στο ταμπλό ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones στο +0,43%, ο S&P 500 στο +0,33% και ο Nasdaq στο +0,13%.

Κατά τα άλλα, ήταν μια ταραχώδης εβδομάδα για την αγορά, καθώς κυριάρχησαν οι ανησυχίες για την Τουρκία οι οποίες εντάθηκαν μετά και τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ότι οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν τίποτα για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον, αλλά και τις χθεσινές απειλές του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών για επιπλέον κυρώσεις.

Στο μεταξύ, οι δικαστικές αρχές της Τουρκίας απέρριψαν και το νέο αίτημα του Αμερικανού πάστορα για απελευθέρωση και ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτησή του από τις τουρκικές αρχές «χωρίς να κάνει τίποτα».

Η λίρα σημείωσε σήμερα νέα πτώση μετά την ανάκαμψη των προηγούμενων ημερών.

Κλείσιμο
«Νομίζω ότι η αγορά προσπαθεί να αφομοιώσει όλα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία. Επιπλέον, έχουμε τώρα και κάποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας» δήλωσε ο Daniel Deming, διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial. «Νομίζω ότι η αγορά προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά» πρόσθεσε.

Σε μεμονωμένες μετοχές η Apple σημείωσε άνοδο 2% ενώ η Tesla έκανε «βουτιά» 8,93% μετά τη συνέντευξη του Ελον Μασκ στους New York Times, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι ο περασμένος χρόνος ήταν «βασανιστικός» και «ο πιο δύσκολος και οδυνηρός» της καριέρας του.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης