Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο η μετοχή της Tesla του Έλον Μασκ στο χρηματιστήριο

elon_01

Μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ ότι σκέφτεται να αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο - «Η καλύτερη μελλοντική πορεία» για την εταιρία, αναφέρει το BBC - Οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί για την κίνηση αυτή

Ο Έλον Μασκ, το αφεντικό της Tesla, σχεδιάζει να οδηγήσει την εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτός χρηματιστηρίου, μια κίνηση που θεωρεί ότι είναι «η καλύτερη μελλοντική πορεία» για την εταιρία, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ο Μασκ έκανε την ανακοίνωση χθες μέσω του Twitter και όχι μέσω της συνηθισμένης επίσημης διαδικασίας που απαιτούν οι ρυθμιστικές αρχές. Ωστόσο, οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί για την κίνηση αυτή. Από τότε που η Tesla εισήχθη στο χρηματιστήριο, ο Μασκ συγκρούστηκε με αναλυτές και ένιωσε ότι πιέστηκε να λάβει βραχυπρόθεσμες αποφάσεις για να ικανοποιήσει τους επενδυτές.

Η μετοχή της Tesla, η οποία επί του παρόντος αποτιμάται στα 63,8 δισεκ. δολάρια, έκλεισε χθες με άνοδο 11% σχεδόν στα 380 δολάρια ανά μετοχή – κοντά στο ιστορικά υψηλό επίπεδό της. Ο Μασκ δήλωσε ότι θα προσφερθούν 420 δολάρια ανά μετοχή στους μετόχους, αποτιμώντας την εταιρία σε πάνω από 70 δισεκ. δολάρια. Μια εξαγορά των μετοχών σε αυτή την τιμή θα σημαίνει ότι θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία αυτού του είδους, σύμφωνα με το BBC.

Το tweet του Έλον Μασκ:

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Tesla

Στον απόηχο του tweet από Elon Musk, η μετοχή της Tesla πραγματοποίησε ράλι 11% στα 379 δολάρια, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στην κερδοσκοπία πως η Tesla ίσως δει πολύ γρήγορα το ποσό των 420 δολαρίων, που αντιστοιχεί σε premium 22,8% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής.

Αν τελικά η απόφαση προχωρήσει και ολοκληρωθεί θα σηματοδοτεί ένα deal της τάξεως των 72 δισ. δολαρίων.

Οπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης η SEC επιτρέπει υπό όρους σε εταιρείες να ανακοινώνουν κρίσιμες πληροφορίες μέσω των social media.

Ωστόσο η SEC δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επισήμως για την συγκεκριμένη κίνηση.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Tesla είχε ξεκινήσει τη συνεδρίαση με άνοδο 5% μετά από δημοσιεύματα ότι κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας είχε προχωρήσει στην αγορά σημαντικού μεριδίου μετοχών.

tesla_01

ΣΧΟΛΙΑ (2)

George

Δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη αλλά θεωρώ ότι οι επιτροπές κεφαλαιαγορών ανά τον κόσμο ασχολούνται με τέτοια θέματα όταν αυτά μπορούν να βλάψουν τους μετόχους των εταιριών. Εδώ δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Οι μόνοι που θα χάσουν (και μάλιστα πολλά) είναι αυτοί που σόρταραν τη μετοχή της Tesla. Αλλά αυτοί δεν είναι μέτοχοι για να πεοστατευθούν. Κοινοί τζογαδόροι είναι που παρεμπιπτόντως είχαν προειδοποιηθεί από τον Musk γι αυτό που θα τους συνέβαινε, πριν περίπου 2 μήνες. Μαζί με αυτούς βέβαια ήταν και διάφορα γνωστά λόμπι που θέλουν να πολεμήσουν την ηλεκτροκίνηση. Όλοι ξέρουμε ποιοι έχουν τέτοια συμφέροντα οπότε δεν χρειάζεται να τα αναφέρω.

Μάλλον

Πάει για φούντο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrim0

Οι επενδυτές  προσβλέπουν στην ελληνική αγορά η οποία παρά την κρίση διεθνώς μπορεί να ανακάμψει εφόσον η οικονομία αρχίσει να σταθεροποιείται - Ράλι ανόδου με 8% στις τραπεζικές μετοχές

15