ΓΕΝΟΠ: Η αντιρρυπαντική νομοθεσία της ΕΕ οδηγεί σε συρρίκνωση τη λιγνιτική παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία

genop

«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η λιγνιτική παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία, οδηγείται σε ουσιαστική συρρίκνωση με καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους, την ίδια την επιχείρηση αλλά και για το σύνολο της χώρας», υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ

Την ανησυχία της για τις προοπτικές της λιγνιτικής παραγωγής στη Δυτική Μακεδονία εκφράζει η ΓΕΝΟΠ με αφορμή την προοπτική απόσυρσης μονάδων σε εφαρμογή της αντιρρυπαντικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή επιστολή της προς τη διοίκηση, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι για τις μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου απομένουν απομένουν 1536 ώρες λειτουργίας δηλ. μόνο 64 ημέρες, για τις μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Καρδιάς απομένουν λιγότερο από 4 μήνες λειτουργίας και σε ό,τι αφορά τις μονάδες ΙΙΙ και ΙV θα αναγκαστούν να τεθούν εκτός λειτουργίας πριν ολοκληρωθεί η θερμαντική περίοδος 2018-2019 της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαίδας.

«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η λιγνιτική παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία, οδηγείται σε ουσιαστική συρρίκνωση με καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους, την ίδια την επιχείρηση αλλά και για το σύνολο της χώρας», υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ και ζητά τη λήψη μέτρων για την διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και την εξάντληση των κοιτασμάτων λιγνίτη.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πανος

Εισαγωμενο λιγνιτη να φερνατε ..πιο κερδισμενη θα ηταν η δεη. Πολυ χαμηλη η ποιοτητα του..εδω και χρονια δεν αξιζει. Φορτωσαν και τους ρυπους....αντε γεια. Εμ...η ευρωπη κινηται πυρηνικα...εδω που τετοια κουβεντα... Εδω καρανικες και νταουλια με φοντο την ερτ

George

ΓΕΝΟΠ = Καρκίνος. Σε άλλες χώρες η χρήση άνθρακα έχει μηδενιστεί ήδη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν δουλειά στις ΑΠΕ που προσφέρουν δεκαπλάσιες θέσεις εργασίας.

Η ηλιθιότητα πονάει

Τί να πουν και οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν που τους βομβαρδίζουν τις φυτείες με τις παπαρούνες το ΝΑΤΟ και δε μπορούν να βγάλουν λεφτά από το εμπόριο ηρωίνης. Σημεία της εποχής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

euro0

Δεν επιτεύχθηκε ακόμα συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών για το διάδοχο νόμο Κατσέλη - Στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 5 Απριλίου παραπέμπεται και η συζήτηση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους περί το ένα δισ. ευρώ

2
xrhmatistirio

Ως «μητέρα» των μαχών χαρακτηρίζουν την 29η Μαρτίου οι αγοραστές των ελληνικών τραπεζών καθώς εκείνη την ημερομηνία περιμένουν να ενταθούν οι ανοικτές πωλήσεις από τους short επενδυτών, μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών (Alpha bank, Eθνική).

stathaksi-new1

Aπορρίπτει την κριτική περί καθυστερήσεων στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες και προαναγγέλλει την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 1»

1
5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.