ΓΕΝΟΠ: Η αντιρρυπαντική νομοθεσία της ΕΕ οδηγεί σε συρρίκνωση τη λιγνιτική παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία

genop

«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η λιγνιτική παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία, οδηγείται σε ουσιαστική συρρίκνωση με καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους, την ίδια την επιχείρηση αλλά και για το σύνολο της χώρας», υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ

Την ανησυχία της για τις προοπτικές της λιγνιτικής παραγωγής στη Δυτική Μακεδονία εκφράζει η ΓΕΝΟΠ με αφορμή την προοπτική απόσυρσης μονάδων σε εφαρμογή της αντιρρυπαντικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή επιστολή της προς τη διοίκηση, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι για τις μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου απομένουν απομένουν 1536 ώρες λειτουργίας δηλ. μόνο 64 ημέρες, για τις μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Καρδιάς απομένουν λιγότερο από 4 μήνες λειτουργίας και σε ό,τι αφορά τις μονάδες ΙΙΙ και ΙV θα αναγκαστούν να τεθούν εκτός λειτουργίας πριν ολοκληρωθεί η θερμαντική περίοδος 2018-2019 της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαίδας.

«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η λιγνιτική παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία, οδηγείται σε ουσιαστική συρρίκνωση με καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους, την ίδια την επιχείρηση αλλά και για το σύνολο της χώρας», υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ και ζητά τη λήψη μέτρων για την διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και την εξάντληση των κοιτασμάτων λιγνίτη.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πανος

Εισαγωμενο λιγνιτη να φερνατε ..πιο κερδισμενη θα ηταν η δεη. Πολυ χαμηλη η ποιοτητα του..εδω και χρονια δεν αξιζει. Φορτωσαν και τους ρυπους....αντε γεια. Εμ...η ευρωπη κινηται πυρηνικα...εδω που τετοια κουβεντα... Εδω καρανικες και νταουλια με φοντο την ερτ

George

ΓΕΝΟΠ = Καρκίνος. Σε άλλες χώρες η χρήση άνθρακα έχει μηδενιστεί ήδη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν δουλειά στις ΑΠΕ που προσφέρουν δεκαπλάσιες θέσεις εργασίας.

Η ηλιθιότητα πονάει

Τί να πουν και οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν που τους βομβαρδίζουν τις φυτείες με τις παπαρούνες το ΝΑΤΟ και δε μπορούν να βγάλουν λεφτά από το εμπόριο ηρωίνης. Σημεία της εποχής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο