Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο τον Ιούλιο

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο τον Ιούλιο

Στην τελευταία συνεδρίαση το Brent υποχώρησε κατά 1%, ενώ συνολικά τον μήνα είχε απώλειες 6,5% - Στο ίδιο μήκος κύματος για το WTI, με απώλειες σήμερα της τάξεως του 2% και σε επίπεδο μήνα στο μείον 7,3%

plaaoil
Ως ένας από τους χειρότερους μήνες από τις αρχές του 2018 αποδεικνύεται ο Ιούλιος για την αγορά πετρελαίου, καθώς τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό, ελαφρύ αργό (WTI), σημείωσαν ισχυρή πτώση, η οποία ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία αποδυνάμωση των τελευταίων δύο ετών.

Στη σημερινή (31/7) τελευταία συνεδρίαση για τον Ιούλιο του προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβρίου 2018 για το Brent υποχώρησε 1% στα 74,24 δολάρια.

Για το σύνολο του μήνα το Brent σημείωσε απώλειες της τάξης του 6,5%, δηλαδή τις υψηλότερες μηνιαίες απώλειες από τον Ιούλιο του 2016.

Ανάλογη η εικόνα και για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό, με πτώση στη σημερινή συνεδρίαση άνω του 2% στα 68,76 δολάρια.

Ισχυρότερο το μηνιαίο πλήγμα για το WTI το οποίο έκλεισε τον Ιούλιο 2018 με πτώση της τάξης του 7,3%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μία από τις βασικές αιτίες για την πτώση του μαύρου χρυσού είναι η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι η ημερήσια παραγωγή των κρατών – μελών του έφθασε σε επίπεδα – ρεκόρ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και διαμορφώθηκε στα 32,64 εκατ. βαρέλια.

Κλείσιμο
Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, υποστήριξε ότι η παραγωγή της χώρας του θα φθάσει σε υψηλό 30 ετών έως το τέλος του 2018 και θα διαμορφωθεί στα 11,02 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης