Στουρνάρας: Οι αγορές θα περιμένουν να δουν αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις μετά τις 20 Αυγούστου

ft-stouranar-news2

«Από τη στιγμή που θα είμαστε μόνοι μας, οι αγορές θα έχουν μια αυστηρή προσέγγιση. Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά τις 20 Αυγούστου» λέει χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ

Την ανησυχία του ότι αν υπάρξει οπισθοχώρηση στο θέμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα θα μπορούσε να προκληθεί πλήγμα στην «εύθραυστη εμπιστοσύνη των επενδυτών» εκφράζει μιλώντας στους Financial Times ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως τονίζει στους FT «οι αγορές κρατούν στάση αναμονής» περιμένοντας να δουν αν η Ελλάδα θα τηρήσει τη δέσμευσή της για εφαρμογή επιπλέον μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα θα ήταν λάθος να θεωρηθεί ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους που επετεύχθη στο Eurogroup του Ιουνίου θα είναι αρκετή για να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι τα ελληνικά ομόλογα είναι ασφαλής επένδυση.

«Από τη στιγμή που θα είμαστε μόνοι μας, οι αγορές θα έχουν μια αυστηρή προσέγγιση. Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά τις 20 Αυγούστου» λέει χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.

ft-stouranar-news


«Οι επενδυτές θα παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα των οικονομικών πολιτικών. Αν νιώθουν ότι υπαναχωρούμε, θα μας γυρίσουν την πλάτη. Αν νιώσουν ότι τιμούμε τις δεσμεύσεις, τότε θα μας δώσουν μια ευκαιρία» προσθέτει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνει, επισημαίνει, ότι υπάρχουν ακόμα δομικές οικονομικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα με κυρίαρχο αυτό των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Πρέπει να είμαστε πιο φιλόδοξοι όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι τράπεζες θα πρέπει να επιδιώξουν πιο εντατικά την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Εκφράζει, τέλος, την προσδοκία ότι «το πολιτικό σύστημα κατ' ελάχιστον αναμένεται να έχει μάθει από τα λάθη του και να μην τα επαναλάβει».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Σωκρατης

Ο Στουρνάρας επέβαλε τον ΕΝΦΙΑ που οδήγησε στον κατήφορο και τις λάθος επιλογές. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την εισήγηση για διευκόλυνση των συνεπών δανειοληπτών, κι έτσι άρχισαν να πληθαίνουν οι ασυνεπείς δανειολήπτες. και φυσικά κατάργησε την φοροαπαλλαγή των τόκων Α' κατοικίας. Έτσι αντί να φορολογείται η τράπεζα που εισπράττει τόκους, φορολογείται αυτός που τους πληρώνει. Και μάλιστα από φορολογημένο ήδη εισόδημα.

Stratos

Οι αγορές δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούν με την Ελλάδα παρά μόνο για να βγάλουν ευκαιριακό κέρδος. Κανένας δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να επενδύσει χρήματα σε ένα κράτος τόσο ηλίθιο ώστε να επιλέξει κομμουνισμό την στιγμή που αυτός έχει εξαλειφθεί από προσώπου γης. Η Ελλάδα θα ζει για πολλές πολλές δεκαετίες την μιζέρια που την καταδίκασαν να ζει οι δυο παπανδρέου και εσχάτως ο άξιος συνεχιστής τους τσίπρας. Αυτό αξίζει σε αυτό το κράτος και σε αυτούς τους πολίτες και αυτό έχουν. Ανεργία, μισθοί και συντάξεις πείνας, ανύπαρκτο σύστημα υγείας, παιδεία για γέλια ή για κλάματα, ανύπαρκτο κράτος, ξεπούλημα της ιστορίας, τηλεοπτικό show ακόμα και όταν 80 και πλέον άνθρωποι αφέθηκαν να καούν ζωντανοί, 3 χρόνια capital controls, χρέος που αυξάνει σταθερά και πανηγύρια για την γραβάτα.

Αχ, Γιάννη - Γιάννη, όποιο ξύλο και να κόψεις, ΚΑΝΕΙ

Με αυτόν, τώρα, τι να πεις ...; Που δηλώνει παρουσία, κάθε τρίτη ημέρα, χαϊδεύοντας αυτάρεσκα το φρυδάκι, ενώ μας καταδίκασε στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ ;;;; Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις την ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΝΑΔΕΙΑ !! Ξεπερνάει, κατά πολύ, το ΣΥΡΙΖΑ !!

Οι «ΑΓΟΡΕΣ» σου λέει ... ο ΑΓΟΡΑΙΟΣ

Αγοραίος Γιάννης: ξέρει την ΤΙΜΗ πολλών πραγμάτων!! Αλλά δεν ξέρει την ΑΞΙΑ κανενός!! Ρηχός πραματευτής, ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του παρωχημένου συστήματος που μας ΠΤΩΧΕΥΣΕ !!

Ύπόδικος (πάρα πολλές φορές) και τιμητής δε γίνεται

Θρασίμι των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που, Ο ΙΔΙΟΣ, έφερες και τυραννούν τους Έλληνες για μια δεκαετία, ήδη, ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ !! Τουλάχιστον, ΚΡΥΨΟΥ !!!

ΚΑΡΒΑΣ

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΒΡΕΟΣ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ...

@

Εσύ και οι "αγορές" σου πτωχεύσατε, διαλύσατε την Ελλάδα, και τώρα καίτε εν ψυχρώ τους πολίτες της. Για χάρη των "αγορών" δεν έγιναν περικοπές σε παιδεία, υγεία, ΑΣΦΑΛΕΙΑ; Για χάρη των "αγορών" δεν είναι καθηλωμένα τα 2/3 των -παρωχημένων- πυροσβεστικών μέσων και υποστελεχωμένο το ΠΣ; Βγάλε επιτέλους το σκασμό!

George

Εσύ πήγαινε και ζήσε σε χώρα που είναι έξω από τις αγορές. Πες μου μόνο πού θα είσαι για να παρακολουθώ και να γελάω. Και δεν είμαι με τον Στουρνάρα για να μην παρεξηγηθώ. Τους πολίτες όμως τους έκαψε η ολιγωρία, όχι η έλλειψη μέσων και δομών του κράτους. Κινητά, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ντουντούκες, σειρήνες και καμπάνες υπήρχαν άφθονα για να ειδοποιηθεί ο κόσμος με κάθε τρόπο και να βγει από τα σπίτια έγκαιρα.

Σοφία Σ.

Οι Ελληνάρες υπεύθυνοι για την κατάντια αυτής της χώρας έχουν το θράσος να .... πουλάνε εξυπνάδες στον κ. Στουρνάρα Γιάννη. Αυτόν που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα δεν αξίζει άλλο επιπόλαιες, ανεύθυνες, συμπεριφορές από ένα μέρος του λαού που νοιάζεται μόνο για το ατομικό του συμφέρον, επιβραβεύει λαϊκιστές, ψεύτες.

O kyrios Stournaras Ioannis exei apelthei. Mono pou den to xerei

Οι λακέδες του λακέ λένε το απίστευτο: ότι μας κράτησε στην ΕΕ !! Η αλήθεια είναι ότι μας έστειλε στα ΤΑΡΤΑΡΑ !!! Πρωταγωνιστής στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ, τραπεζίτης οδοντοστοιχίας με δάνεια σε φιπκουσ που είναι ΜΟΝΟΝ ΚΟΚΚΙΝΑ !! Και καλεί εμάς να τους ξελασπώσουμε ..,

vas

Oι κλασσικοί τεμπελχανάδες Ελληνάρες που δε μπορούν να διαχειρισθούν τα οικονομικά ούτε στο σπίτι τους, έχουν και άποψη για όλα και κάνουν μαθήματα οικονομίας στο...Στουρνάρα. Είναι κωμικό το γεγονός και μόνο θλίψη για την κατάντια των αδαών ελληναράδων προκαλεί.!

Κανείς «αδαής» Ελληναράς δε θα έφτανε τα «κόκκινα» δάνεια εκεί

Τα «κοκκινα» δανεια με ευθύνη του στουρναρα εφτασαν το σαράντα οκτω τοις εκατό (48%). Όταν το οριο συναγερμου στην πολιτισμενη ευρωπαϊκή αγορα ειναι τεσσερα τοις εκατο (4%). Ως Ελληναρας που διάβασα τη, σχετική, Συμβαση της Βασιλειας, θεωρω το Στουρνάρα, και για αυτό το λόγο, σκετη καταστροφη. Που κάνω λάθος;;;

ΚΛΑΤΣ

Τι ζητάς, ωρέ Στουρνάρα, που μου ήθελες και πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, κόντρα σε όλο το Ευρωπαϊκό σύστημα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moscovici_syskepsi

Ο Επίτροπος Οικονομικών κάλεσε την κυβέρνηση να παραμείνει στο μεταρρυθμιστικό μονοπάτι και να είναι συνετή στην εφαρμογή κοινωνικών μέτρων – Τόνισε ότι η αξιολόγηση είναι σημαντική, ώστε να επιστραφούν 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων

per

Οι Αρχές καθορίζουν το ρόλο των τραπεζών στη σύγχρονη κοινωνία, ευθυγραμμίζοντας τη στρατηγική τους με τους παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή