Συνεχίστηκε η πτώση στην τιμή του χρυσού

golden

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 1.231,50 δολαρίων η ουγκιά

Παρά την υποχώρηση του δολαρίου, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες, αν και οριακές, συνεχίζοντας την απαξίωση που αργά αλλά σταθερά έχει οδηγήσει σε απώλειες σχεδον 150 δολαρίων το τελευταίο εξάμηνο για το πολύτιμο μέταλλο.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 1.231,50 δολαρίων η ουγκιά.

Συνήθως η υποχώρηση του δολαρίου αποτελεί παράγοντα στήριξης για τον χρυσό, όμως, οι επενδυτές μοιάζουν να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ξεκινά αύριο Τρίτη 31/7.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ, αλλά έχουν προβλέψει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δύο φορές έως τα τέλη του 2018.

Η αύξηση των επιτοκίων δρα ανασταλτικά για τις επενδύσεις σε εμπορεύματα όπως ο χρυσός, τα οποία δεν προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, αν και παραμένουν ένα ασφαλές καταφύγιο σε περίπτωση προβλημάτων σε αγορά και οικονομία.

Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να εμφανίζει κέρδη 0,2% στα 15,49 δολ. η ουγκιά.

Άνοδος 0,34% για την πλατίνα και 0,22% για το παλλάδιο στα 828,30 και 923,05 δολάρια η ουγκιά αντίστοιχα.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

uy2_XL

Μια συμφωνία αποικιοκρατικού χαρακτήρα, η οποία φαίνεται να υπαγορεύτηκε από την βιασύνη της κυβέρνησης να κλείσει πάση θυσία, η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για την αποεπένδυση των Ολλανδών από την αγορά της λιανικής, αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες του ντιλ τρεις μήνες μετά τις υπογραφές.

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.