Συνεχίστηκε η πτώση στην τιμή του χρυσού

golden

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 1.231,50 δολαρίων η ουγκιά

Παρά την υποχώρηση του δολαρίου, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες, αν και οριακές, συνεχίζοντας την απαξίωση που αργά αλλά σταθερά έχει οδηγήσει σε απώλειες σχεδον 150 δολαρίων το τελευταίο εξάμηνο για το πολύτιμο μέταλλο.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 1.231,50 δολαρίων η ουγκιά.

Συνήθως η υποχώρηση του δολαρίου αποτελεί παράγοντα στήριξης για τον χρυσό, όμως, οι επενδυτές μοιάζουν να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ξεκινά αύριο Τρίτη 31/7.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ, αλλά έχουν προβλέψει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δύο φορές έως τα τέλη του 2018.

Η αύξηση των επιτοκίων δρα ανασταλτικά για τις επενδύσεις σε εμπορεύματα όπως ο χρυσός, τα οποία δεν προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, αν και παραμένουν ένα ασφαλές καταφύγιο σε περίπτωση προβλημάτων σε αγορά και οικονομία.

Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να εμφανίζει κέρδη 0,2% στα 15,49 δολ. η ουγκιά.

Άνοδος 0,34% για την πλατίνα και 0,22% για το παλλάδιο στα 828,30 και 923,05 δολάρια η ουγκιά αντίστοιχα.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lignites

Μοντέλο Fraport στο διαγωνισμό για το λιγνίτη και τρεις υποψήφιους «μάρκαρε» χθες ο επικεφαλής της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι στην τελική κούρσα του διαγωνισμού που δρομολογείται (εάν δεν υπάρξει και άλλη παράταση) για τις 23 Ιανουαρίου θα συμμετέχουν τρία σχήματα: οι Τσέχοι της Seven Energy με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι Κινέζοι της CHN Energyμε τον όμιλο Κοπελούζο και η εταιρεία Μυτιληναίος.

akinito

Ανοικτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση ενός από τα πιο γνωστά κτίρια, ιδιοκτησίας της στο κέντρο της Αθήνας εκκινεί η Τράπεζα της Ελλάδος, εκμεταλλευόμενη και τη θετική συγκυρία του εγχώριου real estate και δη στην «καρδιά» της ελληνικής πρωτεύουσας.