Συνεχίστηκε η πτώση στην τιμή του χρυσού

golden

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 1.231,50 δολαρίων η ουγκιά

Παρά την υποχώρηση του δολαρίου, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες, αν και οριακές, συνεχίζοντας την απαξίωση που αργά αλλά σταθερά έχει οδηγήσει σε απώλειες σχεδον 150 δολαρίων το τελευταίο εξάμηνο για το πολύτιμο μέταλλο.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,1% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 1.231,50 δολαρίων η ουγκιά.

Συνήθως η υποχώρηση του δολαρίου αποτελεί παράγοντα στήριξης για τον χρυσό, όμως, οι επενδυτές μοιάζουν να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ξεκινά αύριο Τρίτη 31/7.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ, αλλά έχουν προβλέψει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δύο φορές έως τα τέλη του 2018.

Η αύξηση των επιτοκίων δρα ανασταλτικά για τις επενδύσεις σε εμπορεύματα όπως ο χρυσός, τα οποία δεν προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, αν και παραμένουν ένα ασφαλές καταφύγιο σε περίπτωση προβλημάτων σε αγορά και οικονομία.

Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να εμφανίζει κέρδη 0,2% στα 15,49 δολ. η ουγκιά.

Άνοδος 0,34% για την πλατίνα και 0,22% για το παλλάδιο στα 828,30 και 923,05 δολάρια η ουγκιά αντίστοιχα.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli-follie

Αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο για την πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας εκπονεί η εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη νέα αιτηση υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας 

komision_arthro

«Η εισήγηση που έγινε δεκτή αφορούσε την κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων», λένε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και συνεπώς το μέτρο καταργείται, δεν αναβάλλεται - Δεν υπήρξαν ενστάσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού του 2019 λένε οι ίδιες πηγές - Η τελική απόφαση αναμένεται στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου

182
apergia

Οι συνομιλίες ξεκινούν αύριο το μεσημέρι με την Συνομοσπονίδα να έχει αποφασίσει αποχή - Χαρακτηρίζει τον καθορισμό κατώτατου μισθού ως κατάλυση του δικαιώματος των εργαζομένων να διαπραγματεύονται συλλογικά και ελεύθερα