Προαναγγέλλει αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών η Moody's

moodys1

Προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών τους εκτιμώντας ότι θα βελτιωθούν τους επόμενους 12 με 18 μήνες η χρηματοδότηση τους και ο ισολογισμός τους

Σε αναβάθμιση των προοπτικών των ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's προαναγγέλοντας κατ' ουσίαν αναβάθμιση της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα ο οίκος με έκθεση που φέρει τον τίτλο «Banking System Outlook -- Greece: Improving funding and asset risk, along with easing of bad loans, drive positive outlook», αναβάθμισε το outlook του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε «θετικό» από «σταθερό» εκτιμώντας ότι τα ρίσκα χρηματοδότησης και ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθούν τους επόμενους 12-18 μήνες, εν μέσω βελτιούμενου αλλά ακόμη προβληματικού λειτουργικού περιβάλλοντος.

Είχε προηγηθεί άλλη έκθεση του οίκου με την οποία υπογράμμιζε πως η μείωση της εξάρτησης απ' τον ELA είναι «πιστωτικά θετικό» γεγονός και στην οποία μιλούσε για διαχειρίσιμη εκ μέρους των τραπεζών άρση του waiver απ' την ΕΚΤ.

Περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

κο κο κο

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ..... ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ...ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ....ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4708377

Τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ - τόσο σε ονομαστικούς όρους αποδοχών όσο και στα «λεφτά στην τσέπη» - δείχνουν ότι το εισόδημα του Ελληνα εργαζόμενου επέστρεψε στα επίπεδα του 2013, χαμηλότερα δηλαδή και από εκεί που βρίσκονταν το 2014!

52
c006d2271e0a7117710051c23aad7361_XL

Σοφέρ με λιμουζίνα που περιμένει να σε πάει στην ειδική πύλη 12 για VIP του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ενα υπερσύγχρονο ιδιωτικό jet με ανέσεις και υπηρεσίες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει, έτοιμο να σε πάει σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς.

8db80d17d4e06e009ac612f2f3bc3e7e_XL

Εγκλωβισμένη σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που φέτος δεν θα ξεπεράσουν το 1,9% και την επόμενη τετραετία θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν έως το 2,5%, θα παραμείνει η ελληνική οικονομία, εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσιάζει σήμερα το «business stories».