Τέταρτη σερί βδομάδα με απώλειες για το πετρέλαιο

plat

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με πτώση 92 σεντς ή 1,3%, στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι

Με πτώση έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, ενώ σημείωσε απώλειες για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την υποχώρηση των αμερικανικών δεικτών στη Wall Street, αλλά και από την αύξηση των πλατφορμών εξόρυξης.

Ειδικότερα, στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Baker Hughes έδειξαν ότι οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση αυτή την εβδομάδα, μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τρεις την τρέχουσα εβδομάδα, στις 861, από 858 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά μία, στις 186, έναντι των 187 της προηγούμενης εβδομάδας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά δύο, στις 1.048, από 1.046 την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, πιέσεις στον «μαύρο χρυσό» άσκησαν και δηλώσεις του ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, που ανέφερε ότι η Ρωσία θα αυξήσει έως το τέλος του Ιουλίου την παραγωγή πετρελαίου κατά 200-250 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης του ΟΠΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών των χωρών - μελών και μη του ΟΠΕΚ που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Βιέννη, ο Novak είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως.

Στην εν λόγω συνάντηση, συμφωνήθηκε να αυξηθεί η παραγωγή κατά 1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τα επίπεδα του Μαΐου του 2018.

Όπως δήλωσε ο Novak, βάσει αυτής της συμφωνίας, η Ρωσία αποκτά τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως -η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με την παραγωγή 5 τόνων το εξάμηνο.

Έτσι, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό (WTI) έκλεισαν με πτώση 92 σεντς ή 1,3%, στα 68,69 δολ. ανά βαρέλι.

Την ίδια ώρα, το Brent υποχωρούσε κατά 0,2% στα 74,4 δολ. ανά βαρέλι.

Οι απώλειες του «μαύρου χρυσού» παρέμειναν, πάντως, περιορισμένες, εν μέσω της προσωρινής αναστολής των αποστολών πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία μέσω του πορθμού Bab al-Mandeb στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από επίθεση σε δύο πετρελαιοφόρα από τους Χούτι.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

59a92bbfcd3a182e4919483b

«Ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλοί μισθοί κυριαρχούν στην αγορά εργασίας» αναφέρει ο τομεάρχης της ΝΔ - Έχουμε την καλύτερη επίδοση στις νέες θέσεις από το 2001 αναφέρει το υπουργείο Εργασίας