Ελλάκτωρ: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Προβόπουλος

provopoulos

Η Γενική Συνέλευση με 52,9% αποφάσισε την αλλαγή του ΔΣ – Πρόεδρος ο Γιώργος Προβόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης

Στα χέρια των αδερφών Καλλιτσάντση περνά ο έλεγχος της Ελλάκτωρ, μετά και την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης στην πρότασή τους να ανακληθούν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να αντικατασταθούν με καινούρια.

Υπέρ της πρότασης των Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση τάχθηκε η πλειοψηφία των μετόχων, ενώ η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με απαρτία 78%.

Συγκεκριμένα, με 52,9% υπερψηφίστηκε το άρθρο 9 για την πλήρη ανάκληση του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ, ενώ κατά ψήφισε το 46,8%.

Πρόεδρος ο Γιώργος Προβόπουλος

Τη θέση του προέδρου της Ελλάκτωρ αναλαμβάνει ο Γιώργος Προβόπουλος. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και τη θέση του αντιπρόεδρου ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

«Θέλαμε πρόσωπα με διεθνή προβολή, όχι μηχανικούς και γι' αυτό προτείναμε τον Προβόπουλο», ανέφερε ο κ. Καλλιτσάντσης, κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση, ζητώντας ψήφος εμπιστοσύνης από τους μετόχους. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στρατηγική ομίλου στην εταιρεία.

«Ο όμιλος έχει βρεθεί σε αδιέξοδο»


«Θα παρουσιάσω ως σύνοψη την πρόταση τι θέλουμε για την εταιρεία για να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Όταν συνεργαστήκαμε το 1999 βάλαμε στόχο. Στην πορεία, τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, η μετοχή στο ταμπλό δεν ανταποκρίνεται στην αξία της», σημείωσε.


«Η αρχική συμφωνία τηρήθηκε, διότι οι εποχές ήταν καλές. Από το ξέσπασμα της κρίσης όμως, το μοντέλο δεν δουλεύει, δεν υπάρχει στρατηγική ομίλου, τα τελευταία χρόνια το Δ.Σ δεν παίρνει αποφάσεις, γι' αυτό λέμε να αλλάξει, δεν λειτουργούμε, δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν», εξήγησε. Και πρόσθεσε ότι επιθυμία της πλευράς Καλλιτσάντση είναι να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους.

«Για τη νέα σύνθεση του ΔΣ δεν αναζητήσαμε φίλους, αλλά πρόσωπα με διεθνή προβολή, πρόσωπα εγνωσμένης επάρκειας, τα οποία δεν πρέπει να προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο. Γι' αυτό πρότεινα ως πρόεδρο τον Γιώργο Προβόπουλο», υπογράμμισε.

«Επενδύσαμε πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να αγοράσουμε μετοχές, την απόφαση θα την πάρετε έχοντας ακούσει την αλήθεια, θα αποφασίσετε εσείς. Αν αναλάβουμε τη διοίκηση, θα βγάλουμε τον Ελλάκτωρα από το αδιέξοδο και θα επιστρέψει σε κερδοφορία» πρόσθεσε ο κ. Καλλιτσάντσης.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος μίλησε για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, στο πλαίσιο έγκρισης των οικονομικών αποτελεσμάτων. Όπως τόνισε, ο όμιλος έχει προς υπογραφή συμβάσεις ύψους 437 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε σε Βραζιλία, Αγγλία και Αυστραλία.


Όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση, ο Λ. Μπόμπολας τόνισε: «Ήμουνα πάντα υπέρ της συναίνεσης όλα αυτά τα χρόνια, αν και είχα την πλειοψηφία. Η πόρτα μου ήταν πάντα ανοιχτή. Οι αποφάσεις ήταν συλλογικές. Το μοντέλο της εταιρικής διακυβέρνησης είχε αποφασιστεί να αλλάξει πριν από ένα χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

πόσα λεφτά θέλει ένας γέρος,

για να πει,φτάνει πια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός