Σε υψηλό τριών βδομάδων το δολάριο - Οριακή άνοδος στην τιμή του χρυσού

Σε υψηλό τριών βδομάδων το δολάριο - Οριακή άνοδος στην τιμή του χρυσού

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1657 δολ

gold
Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθε σήμερα το δολάριο, ήτοι στις 95 μονάδες έναντι των έξι κυριότερων ανταγωνιστών του (US Dollar Index DXY), στον απόηχο των θετικών σχολίων του προέδρου της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1657 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,1% σε σχέση με το γιεν, στα 112,8 γιεν.

Μιλώντας χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Πάουελ άφησε χθες να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα κινηθεί πολύ γρήγορα στην αλλαγή της νομισματικής πολιτικής και ότι θα είναι ευέλικτη απέναντι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές εντός του 2018 και αναμένεται να εγκρίνει δύο ακόμη αυξήσεις πριν από το τέλος του έτους.

goldpin


Στο μεταξύ οριακά ανοδικά έκλεισε σήμερα ο χρυσός, «γλιτώνοντας» στο… παρά πέντε την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και τη διολίσθησή του σε έδαφος διόρθωσης για πρώτη φορά από τα τέλη του 2016.

Ο χρυσός κατάφερε προς το τέλος της συνεδρίασης να γυρίσει σε θετικό έδαφος, καθώς το δολάριο περιόρισε τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφε από νωρίς, στον απόηχο

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 60 σεντς ή κάτω του 0,1% στα 1.227,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε κατέλθει στα 1.227,30 δολ. - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουλίου του 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Κλείσιμο
Ένα κλείσιμο σήμερα σε επίπεδα κάτω των 1.226 δολ., θα σηματοδοτούσε την είσοδο του πολύτιμου μετάλλου σε έδαφος διόρθωσης, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2016.

Σημειώνεται ότι ο χρυσός σημειώνει απώλειες 10% από το αποκορύφωμα των 1.362,90 δολ. στις 15 Ιανουαρίου 2018.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης