Συνεδρίαση για γερά νεύρα στη Wall Street

new_mon_09

Έχοντας ξεκινήσει πτωτικά κι έπειτα από πολλές εναλλαγές προσήμων, οι αμερικανικοί δείκτες βρήκαν το δρόμο προς την άνοδο

Με μια συνεδρίαση δυνατών συγκινήσεων υποδέχθηκε τον Ιούλιο (αλλά και το β΄εξάμηνο του έτους) η Wall Street.

Έχοντας ξεκινήσει πτωτικά κι έπειτα από πολλές εναλλαγές προσήμων, οι αμερικανικοί δείκτες βρήκαν το δρόμο προς την άνοδο, πατώντας στα θετικά μάκρο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% ή 35 μονάδες στις 24.306, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 2.726 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,76% στις 7.567 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreen Boots (+2%) και Microsoft (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walmart (-2,1%) και Nike (-1,9%).

Η εμπορική κόντρα ΗΠΑ με Ε.Ε. συνεχίζεται. Η Κομισιόν απείλησε να επιβάλλει νέους δασμούς αξίας 300 δισ. δολαρίων σε αμερικανικές εισαγωγές, εάν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκίνητων.

Προηγουμένως, ο Τραμπ είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο Fox News: «Η Ε.Ε. είναι τόσο κακή όσο και η Κίνα, ίσως λιγότερο. Είναι απαράδεκτο αυτό που μας κάνουν. Κοιτάξτε την κατάσταση στα αυτοκίνητα. Αυτοί μας στέλνουν τις Mercedes τους αλλά εμείς δεν μπορούμε να τους στείλουμε τα δικά μας αυτοκίνητα. Κοιτάξτε τι κάνουν στους αγρότες μας; Δεν θέλουν την αγροτική παραγωγή μας».

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος φέρεται να ετοιμάζει νόμο που θα επιτρέπει την αύξηση των δασμών χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Αν ο νόμος περάσει, αυτό θα σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούν να κινούνται εκτός των κανονισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

«Είμαστε στο τελευταίο στάδιο σε ένα από τα πιο μακροχρόνια «bull market» στην αμερικανική ιστορία και οι διακυμάνσεις στην αγορά είναι συνέπεια του προβληματισμού των επενδυτών για το πότε θα τελειώσει η άνοδος. Κάθε πιθανή απειλή μεγεθύνεται», ανέφερε ο επικεφαλής επενδύσεων της Bank of America Global Wealth & Investment, Chris Hyzy.

«Υπάρχουν περισσότερες ανησυχίες τώρα από ότι στην αρχή του έτους, αλλά πιστεύουμε ότι η υγιής ανάπτυξη θα δώσει ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στα επόμενα τρίμηνα και θα ώθηση την αγορά σε νέα υψηλά», σημείωσε.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hgc_XL

«Το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα είναι από τις βασικές πηγές ενέργειες καθώς και γη κύρια πηγή καυσίμων για τις θαλάσσιες μεταφορές. Είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη. Το τρένο έφυγε από το σταθμό!»

00000savvakis

Η μείωση των μισθών δεν οδήγησε σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς το όφελος αντισταθμίστηκε από την αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, της ενέργειας, κ.ά, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης

0000port

«Στο χρηματιστήριο Αθηνών υπάρχουν μερικές επιχειρήσεις με ελκυστικά μερίσματα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η οποία τονίζει ότι η εκμετάλλευση των λιμανιών και των αεροδρομίων από ξένους, καθιστά πιο ελκυστική τη χώρα για επενδύσεις

1
eforia_oures_arthro2


Οδηγίες της ΑΑΔΕ για τα χρέη στην εφορία από ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρήσεις μετά τις αλλαγές που ανέβασαν το όριο των οφειλών προς το Δημόσιο στις 125.000 ευρώ