«Παραμένουμε στον τόπο μας» το μήνυμα από τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

unifarma

Με επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ την τελευταία 3ετια

Σημαντικές επενδύσεις ύψους 70 εκατ. eυρώ, χρηματοδοτούμενες ως επί το πλείστον από ίδια κεφάλαια αλλά και γενναία αύξηση του προσωπικού, με υπερδιπλασιασμό των εργαζομένων την τελευταία τριετία, είναι η απάντηση που έδωσε στην παρατεταμένη ύφεση ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), που αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και Intermed, και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο.

«Παραμένουμε στον τόπο μας, δημιουργώντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Στέλνουμε μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να παράγει και να επενδύει» περίγραψε τη διαδρομή και τον στόχο του Ομίλου, η CEO της UNI-PHARMA κυρία Ιουλία Τσέτη – η τελευταία μαζί με την αδελφή της, κυρία Ειρήνη Τσέτη βρίσκεται στο τιμόνι του Ομίλου που ίδρυσε πριν από 53 χρόνια ο φαρμακοποιός πατέρας τους, Κλέων Τσέτης- στη διάρκεια ξενάγησης υψηλών προδιαγραφών βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA στην Κάτω Κηφισιά.

Ειδικότερα, από το 2014, ο Όμιλος αύξησε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου. Το κονδύλι των επενδύσεων για την UNI-PHARMA ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, με τις εγκαταστάσεις παραγωγής να αξιοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με ρομποτικά συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας και να αποδεικνύουν πως μπορεί να συμβιώσουν αρμονικά και απολύτως παραγωγικά ρομπότ και άνθρωποι.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κυρία Τσέτη, αναφέρθηκε με έμφαση «στην ανάγκη ως βιομηχανία να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης», σημειώνοντας ότι «παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό». Επεσήμανε ακόμη, ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, σημείωσε ότι 20% του τζίρου κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη και ότι «στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται».

Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, η πορεία του Ομίλου είναι μόνο ανοδική: ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να φορά εξαγωγές, δείγμα της εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα της συγκεκριμένης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου. Σημειωτέον πως το πλάνο επενδύσεων για το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5c3b7241c8147020bd6effcc037bf79f_XL

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ένα ποσοστό 66% των τουριστών έρχεται στη χώρα μας αεροπορικώς, τα πλάνα των αεροπορικών για τη θερινή σεζόν δίνουν τον τόνο για το πώς θα κινηθεί η κίνηση το καλοκαίρι.

21115001aca6fca17023f8a04ef816d8_XL

Από όλους του τομείς της ναυτιλίας  όσο αφορά τους τύπους των πλοίων, τα LNG που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι εκείνα που έχουν προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον των ελλήνων πλοιοκτητών. Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί από οκτώ που ήταν το 2017 στις 13 στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την έρευνα της Petrofin.

tsakala

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο και παρουσιάζεται αποφασισμένη να επιμείνει στη βάση της συμφωνίας που είχε με τις τράπεζες - Οι επαφές κυβέρνησης - δανειστών για το νέο πλαίσιο ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστούν μέχρι το ΕuroWorking Group της 25ης Μαρτίου

fed_usa

Το 2008, πριν την κρίση, η Τράπεζα «δεν έβλεπε ύφεση στον ορίζοντα» - Το 2019 ο Πάουελ κάνει λόγο για ισχυρή οικονομία, παρά τα δυσοίωνα σινιάλα - Τα ομόλογα λένε «έρχεται ύφεση», η Fed λέει «πάμε καλά»... ποιος λέει αλήθεια;