«Παραμένουμε στον τόπο μας» το μήνυμα από τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

unifarma

Με επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ την τελευταία 3ετια

Σημαντικές επενδύσεις ύψους 70 εκατ. eυρώ, χρηματοδοτούμενες ως επί το πλείστον από ίδια κεφάλαια αλλά και γενναία αύξηση του προσωπικού, με υπερδιπλασιασμό των εργαζομένων την τελευταία τριετία, είναι η απάντηση που έδωσε στην παρατεταμένη ύφεση ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), που αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και Intermed, και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο.

«Παραμένουμε στον τόπο μας, δημιουργώντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Στέλνουμε μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να παράγει και να επενδύει» περίγραψε τη διαδρομή και τον στόχο του Ομίλου, η CEO της UNI-PHARMA κυρία Ιουλία Τσέτη – η τελευταία μαζί με την αδελφή της, κυρία Ειρήνη Τσέτη βρίσκεται στο τιμόνι του Ομίλου που ίδρυσε πριν από 53 χρόνια ο φαρμακοποιός πατέρας τους, Κλέων Τσέτης- στη διάρκεια ξενάγησης υψηλών προδιαγραφών βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA στην Κάτω Κηφισιά.

Ειδικότερα, από το 2014, ο Όμιλος αύξησε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου. Το κονδύλι των επενδύσεων για την UNI-PHARMA ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, με τις εγκαταστάσεις παραγωγής να αξιοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με ρομποτικά συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας και να αποδεικνύουν πως μπορεί να συμβιώσουν αρμονικά και απολύτως παραγωγικά ρομπότ και άνθρωποι.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κυρία Τσέτη, αναφέρθηκε με έμφαση «στην ανάγκη ως βιομηχανία να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης», σημειώνοντας ότι «παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό». Επεσήμανε ακόμη, ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, σημείωσε ότι 20% του τζίρου κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη και ότι «στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται».

Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, η πορεία του Ομίλου είναι μόνο ανοδική: ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να φορά εξαγωγές, δείγμα της εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα της συγκεκριμένης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου. Σημειωτέον πως το πλάνο επενδύσεων για το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο

4418774

Εντός λίγων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις αιτήσεις διαγραφής - Αφορούν αφορούν ασφαλισμένους μετά το 1993, α αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφους με μπλοκάκι