Δυναμικά μπροστά μετά την αναδιοργάνωση

anadiorganosi01

Ο όμιλος διατηρεί την κυρίαρχη θέση στους τομείς όπου δραστηριοποιείται και στόχος του είναι η βελτίωση των λειτουργικών του κερδών

Υστερα από την αναδιοργάνωση του ομίλου MIG το 2017, η διοίκησή του επιδιώκει τη βελτίωση των λειτουργικών κερδών, αλλά και την ανάδειξη της κρυμμένης υπεραξίας σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του. Την περασμένη χρονιά τέθηκαν οι βάσεις της εξυγίανσης με ευρύ πρόγραμμα αναδιοργάνωσης στις θυγατρικές, ενώ υπογράφηκαν νέες συμβάσεις μείωσης του χρηματοοικονομικού κόστους. Για το 2018 θα συνεχιστεί περαιτέρω η μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ παράλληλα η MIG στοχεύει στην αύξηση της εσωτερικής της αξίας. Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου με εταιρείες σε αμυντικούς κλάδους της οικονομίας παρέχει τα εφόδια για την ισχυροποίηση του ισολογισμού.

gg517


Στην ακτοπλοΐα, η Attica εξασφάλισε την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ολοκλήρωσε την συμφωνία ως προς την Ηellenic Seaways. Τα ενοποιημένα λειτουργικά της Vivartia κατέγραψαν άνοδο 22%. Στον τομέα της υγείας, η ΜIG ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία CVC Capital, η οποία έχει υποβάλει προσφορά (0,92 ευρώ ανά μετοχή) σημαντικά υψηλότερη από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε, στο πλαίσιο διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, αίτημα προσωρινής διαταγής της Εταιρείας Συμμετοχών Γ. Αποστολόπουλος Α.Ε. για την απαγόρευση κάθε νομικής μεταβολής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΘΚΑ Υγεία Α.Ε. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των θυγατρικών έχουν ως εξής:

■ Ομιλος Attica: Τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA ανήλθαν στα 50,4 εκατ. ευρώ έναντι 70 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 20,3 εκατ. το 2016.

■ Ομιλος Vivartia: Ο όμιλος κατέγραψε ενοποιημένα κέρδη προ φόρων 3,3 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά μετά τη χρήση του 2009.Οι ενοποιημένες πωλήσεις παρουσίασαν οριακή μείωση σε σχέση με το 2016 και ανήλθαν σε 565,2 εκατ. ευρώ (-1%), ενώ τα ενοποιημένα δημοσιευμένα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 10,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016 (+22%) και ανήλθαν σε 56,4 εκατ.

■ Ομιλος Υγεία: Οι ενοποιημένες πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παρουσίασαν οριακή αύξηση σε σχέση με το 2016 και ανήλθαν σε 206 εκατ. ευρώ Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2016 και ανήλθαν σε 33,5 εκατ. ευρώ (30,5 εκατ. το 2016).

■ Ομιλος SingularLogic: Οι ενοποιημένες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% σε σχέση με το 2016 και ανήλθαν στο ποσό των 37,5 εκατ. ευρώ. Δίνοντας τον τόνο και για το 2018, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αθανάσιος Παπανικολάου δήλωσε για τα αποτελέσματα: «Για τις εταιρείες του ομίλου το 2017 ήταν χρονιά σημαντικής αναδιοργάνωσης σε επίπεδο δομών αλλά και αναδιάρθρωσης των δανείων. Ο όμιλος παρέμεινε ηγέτης στην ελληνική αγορά σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται. Πιο συγκεκριμένα: Στη Vivartia διατηρήθηκε η ηγετική θέση. Ο όμιλος Υγεία επιβεβαίωσε τη συνεχιζόμενη θετική του ανάπτυξη διατηρώντας επίσης την ηγετική του θέση στον τομέα της ιδιωτικής υγείας στη χώρα μας. Επίσης η Attica παρέμεινε η No 1 εταιρεία στον χώρο της ακτοπλοΐας -σε επιβάτες και μεταφορικό έργο-, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα η απόκτηση του 98,83% της HSW.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4182860

Αυξήθηκαν οι τουρίστες αλλά μειώθηκαν κατά 7,3% οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων σε τουριστικά καταλύματα - Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η μεγαλύτερη αύξηση σε διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε στη Λετονία (+8,3%)