Την Τρίτη θα δώσει εξηγήσεις στην ΡΑΕ η ΔΕΗ για την παρακράτηση οφειλών από τα ΕΛΤΑ

Την Τρίτη θα δώσει εξηγήσεις στην ΡΑΕ η ΔΕΗ για την παρακράτηση οφειλών από τα ΕΛΤΑ

Η ΡΑΕ συνεχίζει τις ακροάσεις προκειμένου να διερευνήσει σε ποιο βαθμό τα χρήματα των καταναλωτών «επιδότησαν» την εταιρεία στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

dei-grafeia-new
Την προσεχή Τρίτη 3 Ιουλίου θα κληθεί η ΔΕΗ στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση παρακράτησης οφειλών από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Η ΡΑΕ συνεχίζει τις ακροάσεις προκειμένου να διερευνήσει σε ποιο βαθμό τα χρήματα των καταναλωτών «επιδότησαν» την εταιρεία στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και αν η ΔΕΗ συνέπραξε στην τακτική των ΕΛΤΑ «κάνοντας τα στραβά μάτια» στην καθυστέρηση απόδοσης των οφειλών.

Η παρακράτηση των λογαριασμών, όπως έχει παραδεχθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Μανόλης Παναγιωτάκης, διήρκησε με κάποιες διακοπές περίπου ένα χρόνο. Το διάστημα αυτό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία οργάνωναν την κάθοδό της στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και βρίσκονταν σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, προκειμένου να διευθετηθεί η μεγάλη εκκρεμότητα με την καθολική υπηρεσία, την επιχορήγηση δηλαδή του κράτους για την διείδυση των ταχυδρομείων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, γεφυρώθηκαν μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και υπό το βάρος της αρνητικής δημοσιότητας που προκλήθηκε και μόνο τότε χορηγήθηκε τμήμα της επιδότησης για να εξοφληθούν οι απαιτήσεις προς της ΔΕΗ, συνολικού ύψουε 57 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης