Σταθάκης για χρέος: Η επιμήκυνση θα κινείται γύρω στα εννέα με δέκα χρόνια

giorgos-stathakis

Αυτή είναι μία ικανοποιητική βάση σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Η λύση που θα δοθεί απόψε πρέπει να ικανοποιεί και τις αγορές, να δίνει, δηλαδή, τη δυνατότητα στην Ελλάδα να βγαίνει στις αγορές με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. «Έχει τεράστια σημασία να επιβεβαιωθεί το αξιόχρεο της χώρας στις αγορές και η δυνατότητά της να δανείζεται με ικανοποιητικό επιτόκιο» πρόσθεσε ο Γιώργος Σταθάκης αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, ενώ για το χρέος προέβλεψε ότι η επιμήκυνση θα κινείται γύρω στα εννέα με δέκα χρόνια, που «είναι μία ικανοποιητική βάση, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι «μπαίνουμε σε μία μεταμνημονιακή κατάσταση, που αποκαθίσταται η βασικότερη προϋπόθεση όλων, που είναι η αυτόνομη άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης των παροχών που θα κάνουμε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Επανέλαβε, εξάλλου, ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα γίνει η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα ανοίξει η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τέλος για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την πΓΔΜ εκτίμησε ότι θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή όταν έρθει και πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι όταν κλείνεις μέτωπα, αχρείαστα κιόλας από άποψη εξωτερικής πολιτικής, σου επιτρέπεται να αξιοποιήσεις και τις δυνατότητες που ανοίγονται».

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Arbeit macht frei

Προβλέψεις ακριβείας όπως αυτές που έκανε για την διάρκεια των capital control !!! Fuck off and die asshole !!!

Montazieros

Ο Σταθακης είναι γνωστό ότι είναι ο Νοστράδαμος της νέας εποχής. Άμα πει κάτι είναι... αυτό. Τέλος.

Ωχ.....

Αρχισε τις δηλωσεις ο ''χαμογελαστουλης''παντα Σταθακης....Φυλαχτειτε....

Γιάννης

Δηλαδή 10 χρονια όπως όριζε το eurogroup το 2012. Μάλιστα

Άγγελος

Eπέκταση των λήξεων για τα διμερή δάνεια αλλά και τα δάνεια του EFSF κατά 15 χρόνια και αναβολή των πληρωμών για τόκους στο EFSF για 10 χρόνια. Αυτό όριζε το eurogroup το 2012. Οι φωστήρες το 2016 δέχθηκαν επέκταση από 0-15 χρόνια.

λεω εγω

ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ...... ΟΤΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΣΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ..... Η..... ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ......

Δώσε κάτι ακόμα

Άμα δώσετε και ΤΗ ΘΡΑΚΗ , μήπως πάει στα 14-15;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Κουτσο

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση της Rothschild από τη θέση του συμβούλου - Πληροφορίες ότι οι ζημιές της εταιρείας ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια 

deh

Χθες, πάντως κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, έκρουσε για άλλη μια φορά του κουδούνι του κινδύνου, επισημαίνοντας την αύξηση των οφειλών των τελικών πελατών, όσων μετακινήθηκαν σε άλλο πάροχο ή έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτου, αφήνοντας πίσω τους χρέη

Grivalia

Επιπλέον κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή της για νέες επενδύσεις η Grivalia Properties AEEAΠ, έχοντας εξασφαλίσει δύο ανοικτές πιστωτικές γραμμές από τους ομίλους Πειραιώς και Eurobank, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πλάνο της επόμενης διετίας.

fitch

Η αναβάθμιση ακολουθεί την ανακοίνωση ότι η Τράπεζα Κύπρου είναι σε διαδικασία τιτλοποίησης δανείων 2,8 δισ. ευρώ μεταξύ των οποίων και ΜΕΔ 2,7 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της συνολικής έκθεσης της τράπεζα σε ΜΕΔ