Reuters: Το Eurogroup θα συνδέσει 4,8 δισ. ευρώ με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

eurogroup_2

Σε έγγραφο που περιγράφει την «ενισχυμένη εποπτεία» αναφέρεται ότι η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 – Ζητούνται δράσεις σε έξι τομείς

Κεφάλαια ύψους 1,2 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2022 θα συνδέσει η ευρωζώνη με τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Αυτό προβλέπεται σε έγγραφο για την «Ενισχυμένη Εποπτεία», που επικαλείται το Reuters, στη βάση του οποίου θα συνεδριάσουν
σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της νομισματικής ένωσης.

Η Ελλάδα, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στις 20 Αυγούστου θα πρέπει να δεσμευτεί σε διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% έως το 2022, καθώς και στο ότι δεν θα συγκεντρώνει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επίσης, η Ελλάδα καλείται να αναλάβει δεσμεύσεις για δράσεις σε έξι τομείς: στον δημοσιονομικό, στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αγοράς εργασίας και προϊόντων, ιδιωτικοποιήσεων και εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης.

Εάν η αξιολόγηση είναι θετική, η Ελλάδα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ ετησίως ή 600 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο) από τα κέρδη, που διασφαλίζουν οι κεντρικές τράπεζες από το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

M59

Τα ευρωπαικά λαμόγια δεν πρόκειται να δώσουν κάτι άλλο, εκτός από ψίχουλα ,τα οποία θα περιβάλουν με τον μανδύα μιας εξαιρετικής βοήθειας για την χώρα ,χρησιμοποιώντας όλους τους μιντιακούς και οικονομικούς συνδέσμους που διαθέτουν για να χρυσώσουν το χάπι!!! Δυστυχώς οι εθνικοί προδότες που μας κυβέρνησαν από το 2002-2008 μέσα σε 7 χρονάκια, μας έκαναν , έρμαια των αρπακτικών της eu και ζήτουλες κατακλέβοντας την εθνική περιουσία.Πλέον είναι αργά !!!! Όλα αυτά τα eurogroup κλπ αηδίες είναι για να κατσικωθούν οι ευρωπαίοι και να αρμέγουν μέχρι 2056 τους Έλληνες πολίτες που κατάντησαν γκαρσόνια των γερμανών "φορολογουμένων".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2