Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί success story αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί success story αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

 Ελάφρυνση χρέους εάν χρειάζεται, μετά το τέλος του προγράμματος και εφόσον η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις - Τι είπε ο επικεφαλής του ESM κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα 

tsipras_regling
Στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, τόσο μέχρι τη λήξη του προγράμματος όσο και μετά αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο success story, όπως και οι άλλες χώρες που εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές τόσο κατά το υπόλοιπο πρόγραμμα όσο και μετά», δήλωσε ο Ρένγκλινγκ. 
Κλείσιμο



Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ESM έγιναν στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν για την οικονομία αλλά και τη συμφωνία για τα Σκόπια.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει ελάφρυνση υπό προϋποθέσεις. «Το Eurogroup έχει δεσμευτεί να δώσει στην Ελλάδα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους εάν χρειάζεται όταν τελειώσει το πρόγραμμα και εάν η Ελλάδα έχει καλύψει όλες τις προϋποθέσεις του προγράμματος», ανέφερε, ενώ έδωσε έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης.


Τσίπρας: Νιώθω σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός παραλλήλισε τις εξελίξεις με σκάκι, όπου ο παίκτης έχει πολλούς αντιπάλους και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί.

«Νιώθω σαν σκακιστής που παίζει σε δύο σκακιέρες. Έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του δανείου και για το όνομα των Σκοπίων. Ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή λύση σαν τη χθεσινή για το πιο σημαντικό θέμα για τη χώρα. Έχουμε σημειώσει πολύ πρόοδο, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική λύση που θα είναι αντάξια των θυσιών που κατέλαβε η Ελλάδα και θα είναι αυτό το οποίο θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, για το κλείσιμο της συμφωνίας με τα Σκόπια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης