Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

bcfe8c2f90154

Περιορίστηκε στα 9,56 δισ. ευρώ το Μάιο από 10,21 δισ. τον Απρίλιο

Στα 9,56 δισ. ευρώ το Μάιο από 10,21 δισ. τον Απρίλιο περιορίστηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) , σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Τον Απρίλιο, η χρηματοδότηση από τον ELA είχε διολισθήσει κατά 3,34 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη χρηματοδότηση είναι πιο ακριβή από τον δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι ελληνικές τράπεζες βασίζονται στην χρηματοδότηση από τον ELA από τον Φεβρουάριο του 2015.

Από τον Ιούνιο του 2016 η εξάρτηση από τον μηχανισμό μειώνεται σταθερά, μετά την ανάκτηση της πρόσβασης των τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότηση από την ΕΚΤ.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Πάνος

Γράψτε το όπως πρέπει, το σωστό ειναι ο,τι μειώθηκε ο χαμηλότοκος δανεισμός και άρα χάνεται και η ευχέρεια των τραπεζών να δανείζουν με προσιτά επιτόκια.

Νίκος

Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για τις τράπεζες είναι η ένταξη των απασχολουμένων τους στον αποφασισμένο από τη χώρα μισθό εργαζομένων των 586 ευρώ ή στις αποδοχές των υπαλλήλων υπουργείων-περιφερειών-δήμων, στα πλαίσια της οικονομικής εξομοίωσης πολιτών και της μείωσης του λειτουργικού κόστους, καθώς επίσης η κατάργηση της ατιμωρησίας-ασυλίας-ασυδοσίας των τραπεζικών που καθορίστηκε από τη βουλή για τα δανεικά-αγύριστα χρήματα καταθετών-κράτους που χαρίζουν-δωρίζουν σε αφερέγγυους-απατεώνες επιχειρηματίες-ελεύθερους επαγγελματίες, κατόπιν πολιτικής παρέμβασης ή χρηματισμού-λαδώματος στελεχών πιστωτικών ιδρυμάτων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fgfXL

Ως δείγμα ενθαρρυντικό για το μέλλον και την αναγέννηση της ναυπηγοεπισκευής στην Ελλάδα, εν όψει και της πώλησης των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, θεωρεί ο Μιχάλης Λάμπρος, από τα εμπειρότερα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, τη δραστηριοποίηση του Νεωρίου υπό της ΟΝΕΧ.

waaw_XL

Τη μετεξέλιξη του ομίλου SIA εντός της επόμενης τριετίας από εξειδικευμένο παίκτη επεξεργασίας καρτών στην ανάδειξη του σε πανευρωπαϊκό leader στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών και της τεχνολογίας θέτει ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλα Κορντόνε με την ενεργοποίηση του μεσοπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης που εγκρίθηκε απ' το ΔΣ.